/

2de spoor re-integreren, hoe zit dat?

2 minuten leestijd

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je langdurig arbeidsongeschikt bent geweest. Wellicht was je overspannen of heeft het te maken met ziekte. Begrijpelijk is dat je waar mogelijk weer terugkeert binnen het bedrijf en met je eigen, oude functie. De kans bestaat echter dat dit niet mogelijk is en er bijvoorbeeld naar een andere functie binnen het bedrijf gekeken moet worden. Of zelfs geheel ander werk omdat er simpelweg geen plek meer is. We bespreken hieronder de verschillende opties.

Wanneer sprake van 2de spoor?

Normaal gesproken re-integreer je bij je huidige werkgever, maar dit is helaas niet altijd mogelijk. Bijvoorbeeld omdat je door je ziekte niet meer in staat bent je werkzaamheden uit te voeren. Er kan dan gekeken worden of er aangepaste werkzaamheden zijn, maar dat is niet in alle gevallen mogelijk. Wanneer hier sprake van is, wordt een 2de spoor traject ingezet op advies van een bedrijfsarts of arbeidsdeskundige. Er wordt dan gekeken naar mogelijkheden van re-integratie bij een andere werkgever. Hiertoe is de huidige werkgever wettelijk verplicht.

Begeleiding tijdens het vinden van een 2de spoor

Natuurlijk hoef je niet zelf op zoek naar een nieuwe werkgever, er zijn verschillende bedrijven die je kunnen begeleiden van een nieuwe, passende baan. Er wordt dan op maat een plan van aanpak gemaakt zodat het beste resultaat wordt behaald. Tijdens het traject is er sprake van meerdere contactmomenten met een persoonlijke re-integratiecoach. Tijdens dit proces wordt de focus gelegd op alles wat je wél kan en waarvan je nog helemaal niet wist dat je het in je had. De beperkingen in je werk worden ook besproken zodat er een goed plan van aanpak kan worden opgesteld. Tevens ga je samen met je coach werken aan het maken van een goede cv, sollicitatiebrief en verschillende gesprekstechnieken om uit te kunnen blinken. Ook tijdens de sollicitatieprocedures word je bijgestaan door je coach totdat je een goede, passende functie hebt gevonden bij een werkgever die jou aanspreekt.

Twijfel je nog of je een dergelijk traject wil volgen? Neem dan eens contact op met een bedrijf gespecialiseerd in 2de spoor integratietrajecten, zoals Career Advisor, en kijk of het iets voor je is.

Nieuwste over Internet Marketing