/

Waarom zou je voor vouwgordijnen kiezen?

4 minuten leestijd

In gordijnenland is er een ruim aanbod aan verschillende soorten raamdecoratie. Ieder soort raamdecoratie heeft zijn voor- en nadelen. De raambekleding met de meeste mogelijkheden zijn de vouwgordijnen. Zo zijn rolgordijnen vaak beperkt door de stofbreedte, zijn houten jaloezieën beperkt door het gewicht en zijn plissé gordijnen weer wat kwetsbaarder. Vouwgordijnen bieden een oplossing voor alle deze beperkingen. Door de juiste stofkeuze, kleur en afwerking kunt u deze geheel naar uw keuze samenstellen.

Misschien wel het grootste voordeel van vouwgordijnen is de stofkeuze. Waar andere raambekleding vaak beperkt is tot de collectieboeken, kunnen vouwgordijnen nagenoeg van iedere stof en kleur gemaakt worden. Uiteraard is de ene stof beter geschikt dan de andere. Als u een gordijnwinkel binnenloopt dan hangen daar vaak hele rekken voor met stoffen. De meeste hiervan zijn geschikt als vouwgordijn en daardoor is er een nagenoeg onbeperkt aanbod. De stoffen variëren van fijne transparante stoffen tot zware verduisterende stoffen. Kies een inbetween stof voor sfeer of een mooi geweven gordijnstof ter aankleding.

Naast alle stoffen is er ook volop keuze in afwerkingen. Kies voor een landelijke look voor vouwgordijnen zonder baleinen. Door geen baleinen te gebruiken gaat de stof in lichte golven vallen waardoor een nonchalante look ontstaat, zeker bij linnen stoffen kan dit heel mooi zijn. het meest gebruikt is de afwerking met de baleinen aan de achterzijde. Dit is de meest klassieke uitvoering en dit past in de meeste interieurs. Door de baleinen aan de voorzijde te nemen ontstaat er weer een moderne variant van de vouwgordijnen. Wilt u spelen met kleuren dan zou u ook kunnen kiezen voor vouwgordijnen met een bies rondom. Dan kiest u een basisstof voor het middelste deel en komt er langs de zijkanten een andere stof/kleur die een mooi contrast geeft. Zo kunt u bepaalde kleuren in huis mooi combineren.

Een ander groot voordeel is dat nagenoeg alle maten gemaakt kunnen worden. Van hele kleine vouwgordijnen tot echt hele grote vouwgordijnen. Zo kunnen de kleine maten al vanaf 35cm breed en de grote maten zelfs tot 6 meter breed. Het is wel zo dat als de maten te groot worden dat er gekozen moet worden voor een elektrisch systeem. Een vouwgordijn van bijvoorbeeld 5 bij 5 meter kan niet met de hand opgetrokken worden. Bij andere raamdecoraties is er vaak een beperking in de maten, zo worden jaloezieën vaak tot een maximale breedte van 360cm gemaakt. Maar als u een hele brede pui heeft dan is het mooi om dat uit 1 deel te maken.

Voor slaapkamers kunt u weer dezelfde stof gebruiken en deze laten voorzien van een voering stof. Deze voering is dan geheel verduisterend zodat de kamer lekker donker wordt. voordeel is dat u dezelfde stof als in de woonkamer kunt gebruiken. Vaak willen mensen dat het zicht aan de buitenzijde gelijk is. Maar als u verschillende kleuren vouwgordijnen kiest dan ziet u die kleuren ook aan de buitenzijde. Daar is een oplossing voor door een voering toe te passen die achter de stof komt. U kunt de voering dan in 1 kleur kiezen zodat de buitenzijde bijvoorbeeld allemaal roomwit is. Daarnaast zorgen gevoerde vouwgordijnen ook nog eens voor extra isolatie en geven ze een goede akoestische werking. Kortom, vouwgordijnen zijn zeer veelzijdig en de ideale oplossing voor uw raamdecoratie.

Nieuwste over Internet Marketing