/

Waarom zou je als ondernemer een actieve 65-plusser inhuren?

4 minuten leestijd

Er zijn zeer goede redenen om voor kleine klusjes in uw bedrijf juist een oudere medewerker in te huren. Actieve 65-plussers zijn gemotiveerde, betrouwbare en voordelige uitzendkrachten. Dit artikel zet de voordelen van deze groep voor u op een rij.

Gemotiveerd, loyaal en betrouwbaar

Wie wil er nou achter de geraniums zitten? Veel 65-plussers in elk geval niet: zij zijn erg gemotiveerd om af en toe 65 plus werk te doen . Uit recent onderzoek blijkt dat twee op de vijf gepensioneerden liever af en toe wil werken dan alleen maar thuis zitten. En één op de vijf staat echt te springen om een baantje. Waarom eigenlijk? Een zakcentje is leuk meegenomen, maar voor het geld hoeven ze het vaak niet te doen. Het gaat ze om de lol van het werken zelf. Dat maakt 65-plussers tot loyale medewerkers. Bovendien hebben ouderen geen grootse carrièreplannen meer. Het gaat ze om de baan, niet om de loopbaan. Ze kiezen bewust voor een bedrijf en zullen niet snel jobhoppen.

Wie denkt dat senioren minder betrouwbare arbeidskrachten zijn, heeft het mis. Uit onderzoek blijkt dat oudere werknemers zich juist minder vaak ziek melden dan jongeren (lees: mensen onder de 50 jaar) en zijn psychisch gezonder. Jongeren zijn twee keer zo gevoelig voor depressie en burn-out, zo is bewezen. Vanaf 55 jaar neemt het verzuim onder ouderen af. De meeste ouderen blijven tot op hoge leeftijd gezond en vinden het heerlijk om vroeg op te staan.

De voorsprong van jarenlange ervaring 

Wat haalt u in huis met een actieve 65-plusser? In elk geval een hoop werkervaring. Als het gaat om opgebouwde kennis, vaardigheden en ervaring hebben ouderen per definitie een voorsprong op de jongere garde. Ze kennen hun eigen sterke en zwakke punten en weten wat ze aankunnen; handig bij de planning van werkzaamheden.

Bovendien zijn ouderen door hun jarenlange ervaring in het omgaan met collega’s en klanten vaak beter in de omgang met mensen dan jongeren. Ze zijn klantvriendelijker en toleranter, ook omdat ze minder bewijsdrang hebben. Dat merk je ook in het verkeer: senioren nemen geen onnodige risico’s. Veel oudere uitzendkrachten werken als koerier of chauffeur. Opdrachtgevers waarderen hun beheerste rijgedrag: belangrijk voor het imago van het bedrijf én natuurlijk om schadevrij te blijven. Maar ook in andere beroepen komt wat zelfbeheersing goed van pas. 

Financieel voordelig en multi-inzetbaar 

Een prettige bijkomstigheid voor ondernemers: het inhuren van een 65-plusser is financieel voordelig. Voor een AOW-gerechtigde hoeven geen sociale premies meer te worden afgedragen. Dat maakt het voor u als werkgever extra interessant om ze in te huren.

Aan welk type werk moet u daarbij denken? Senioren zijn van alle markten thuis, zo blijkt uit het bestand van uitzendbureau Actief65+. Hun uitzendkrachten werken als boekhouder, klusjesman, lassers, chauffeur, monteur, hovenier, receptioniste, koerier, telefoniste, kantinemedewerker, schoonmaker, portier, timmerman, etc. etc. Op de website actief65plus.nl ziet u dat ze in alle regio’s 

voor de meest uiteenlopende klussen een geschikte kandidaat hebben. 

Nieuwste over Blog