3 tips om optimaal je bedrijf te beveiligen

3 minuten leestijd

Wil jij jouw bedrijf beter gaan beveiligen tegen diefstal of inbraak? Bekijk dan deze drie tips om dat op een goede manier te doen. 

Je komt thuis en zit lekker na een lange dag aan het eten. Ineens krijg je een telefoontje van een pand naast jouw bedrijf dat er is ingebroken. Je hebt geen idee wanneer het gebeurd is, maar snelt ter plaatse. Daar kom je erachter dat alles is gestolen. Zelfs de lockers van de werknemers zijn leeg gehaald. Omdat jij niet de juiste maatregelen hebt genomen binnen je bedrijf kon dit vroeg of laat gebeuren. Met een Smart locker of goede camera’s had dit voorkomen kunnen worden. 

1.    Goede lockers voor werknemers

Niet alle bedrijven beschikken over dezelfde goede lockers. Zo zijn er bedrijven die werken met een sleutelsysteem. Maar wanneer jij de hal ingaat dan kan het zomaar zijn dat jij jouw sleutel verliest. In veel gevallen is dit voor werknemers helemaal niet handig. Daarom zijn er slimme locker systemen. Een werknemer kan met zijn smartphone lockers afsluiten. Jij als eigenaar kan in geval van nood desbetreffende lockers openen met jouw masterkey. Mocht dit wat te duur zijn en wil je de lockers niet in eigen beheer hebben dan kan je ook Lockers huren. Dit is een simpele maar duurzame oplossing.  

2.    Goede camera’s

Een goede camera ontbreekt vaak bij een bedrijf. Heb je weleens opsporing verzocht gekeken? Dan is het goed te zien hoe belabberd de kwaliteit van de camera’s in veel gevallen is. Investeer daarom in een goed camerasysteem vooral wanneer jij peperdure producten hebt staat wil je zeker weten voor zorgen dat deze niet gestolen worden. En wanneer dit wel gebeurt jij de daders helder op beeld hebt. 

3.    Directe verbinding met alarm 

Wist je dat er mogelijkheden zijn om direct in verbinding te zijn met je alarm. Wanneer het alarm afgaat ontvang jij gelijk een bericht op je telefoon. Dit is superslim om te installeren. Je kan dan gelijk de politie op de hoogte stellen bij misstanden, maar je kan ook zelf gelijk naar het kantoor om te kijken. 

Wist je dat er jaarlijks meer dan 30.000 inbraken en diefstallen plaatsvinden bij bedrijven? Ben je benieuwd naar meer van deze cijfers? Bekijk dit artikel.

Nieuwste over Blog