Voordelen van een online reserveringsapp voor restaurants

3 minuten leestijd

Last Updated on: 27th februari 2023, 12:49 pm

Voor een potentiële gast begint het maken van een reservering vaak online, of dat nu is om openingstijden te vinden, het menu of om een tafel te reserveren. Gasten zoeken meestal op Google als eerste stap om het restaurant te vinden waar ze willen eten. 90% van de gasten zoekt zelfs online in een restaurant voordat ze gaan eten. Wees daar waar je gasten zoeken, geef de informatie die zij zoeken in de zoekresultaten en maak het mogelijk voor hen om direct in uw restaurant te reserveren.  De voordelen van een reserveringsapp en online kassa wordt in dit artikel verder toegelicht. 

Bespaar tijd bij het maken van reserveringen 

Telefonische reserveringen kosten kostbare tijd bij 2 minuten per telefonische reservering en 10 reserveringen per dag hebben we het al over meer dan 8 uur werk per maand om reserveringen te verwerken. En dan hebben we het nog niet eens over de vervelende telefoontjes tijdens openingsuren waar niet alleen je maar ook uw gasten last van hebben. Daarnaast genieten gasten van de snelle en ongecompliceerde mogelijkheid om online een tafel te reserveren. 

Altijd beschikbaar zijn 

Gasten hebben besloten je restaurant te bezoeken en willen reserveren, prachtig. Maar wat gebeurt er als je geen online reserveringsapp hebt geactiveerd en je telefonisch niet bereikbaar bent omdat je restaurant gesloten is? 

Houd gastheren gericht op service

Niet alleen kan een online reserveringssysteem helpen menselijke fouten te voorkomen, het kan er ook voor zorgen dat het personeel de beste service levert. Het stelt hen in staat om zich uitsluitend te concentreren op de gasten bij de hand en geen zorgen te maken over de afleiding van het verzorgen van rinkelende telefoons.

Personeel begeleiden met een nieuwe software

Met een toegankelijk, centraal opgeslagen reserveringssysteem, is het gemakkelijker dan ooit voor het management om voorbereid te zijn op en te voorspellen drukte, het verstrekken van de juiste personeelsbezetting te allen tijde om uitzonderlijke service te leveren. Het is een van de beste manieren om klanten tevreden te houden en de operationele kosten effectiever te beheren.

Verbeter annulerings meldingen

Bij online tafelreserveringen horen online annuleringen. Voor sommige klanten is het ongemakkelijk om een restaurant te bellen om een reservering te annuleren. Maar wat als annuleren zo eenvoudig was als klikken op de link van een reservering herinnering per sms? Een paar tikken en iedereen is tevreden. Je restaurant reserveringssysteem wordt automatisch bijgewerkt, waardoor het personeel weet dat een tafel nu beschikbaar is voor walk-ins of toekomstige boekingen.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog