Veilig reizen tussen Europese landen doe je zo

4 minuten leestijd

Last Updated on: 27th februari 2023, 08:41 am

Reizen naar en binnen Europa kan een spannende en gedenkwaardige ervaring zijn, maar het is belangrijk om wel de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om je veiligheid te waarborgen. Met de juiste tips en adviezen kun jij je vakantie in Europa zo veilig en plezierig mogelijk maken. Of je nu een autovakantie of een vliegvakantie plant, er zijn bepaalde tips die alle reizigers moeten volgen om veilig door Europa te reizen. Van het inpakken van de juiste items tot het weten welke documenten je nodig hebt, dit artikel geeft nuttig advies over hoe je veilig kunt reizen in Europa, zodat jij een zorgeloze vakantie hebt. Lees snel verder!

Met de auto op vakantie

In principe kun je in de gehele Europese Unie gemakkelijk van land naar land reizen met je eigen auto. Een autovakantie is een goede manier om rond te trekken, omdat je op deze manier veel vrijheid hebt om te gaan en staan waar je zelf wilt. In Europa kan het wel zijn dat je langs tolwegen komt. Op tolwegen betaal je tol, dit is verplicht. Je kunt je route ook anders indelen waardoor je tolwegen overslaat en dus geld zult besparen. Wel zul je er dan wat langer over doen, maar dit is een afweging die jij zelf kunt maken. Vaak kom je wel weer langs mooie plekken die je anders zou hebben overgeslagen wanneer je een tolvrije route kiest. 

Je kunt ook buiten Europa op reis gaan. Heb je er bijvoorbeeld al eens over nagedacht om naar Amerika te gaan? Amerika zit vol prachtige en diverse plekken die ontdekt kunnen worden, ook met de auto. Wil jij er zeker van zijn dat je Amerika zonder problemen kunt bezoeken? Dan moet je een ESTA aanvragen voor jouw reis naar Amerika.

Met het openbaar vervoer op vakantie

In Europa is het ook steeds makkelijker om van plek naar plek te reizen met het openbaar vervoer. In principe zijn de meeste plekken in Europa veilig, waardoor dit een mooie oplossing is om jezelf te vervoeren. Je kunt via Google Maps eenvoudig checken hoe het openbaar vervoer werkt op een bepaalde plek. Er zijn ook steeds meer treinen die je kunt nemen van land naar land. Zo zijn er bijvoorbeeld nachttreinen waardoor je ook nog eens tijd bespaart! 

Welke papieren moet ik meenemen?

Wanneer je op vakantie gaat is het belangrijk om de juiste papieren mee te nemen. Zo ben je verzekerd van een veilige en voorspoedige reis. Het allerbelangrijkst om mee te nemen is je paspoort, of ID kaart. Binnen Europa is een ID kaart voldoende, maar een paspoort mag ook. Daarnaast is het goed om de juiste verzekeringen te hebben voordat je op reis gaat. Met een goede reisverzekering ben je verzekerd van een dekking van de kosten die je maakt, mocht er onverhoopt iets gebeuren. Ook kan het dan vergoed worden wanneer je spullen worden gestolen of wanneer er iets kapot gaat. Bekijk ook goed of je zorgverzekering buitenlandse kosten dekt, zo kom je nooit voor verrassingen te staan. 

Reizen buiten Europa

Ook buiten Europa is het belangrijk om te weten hoe je veilig kunt reizen. Onze tips die we hierboven hebben genoemd kunnen dan ook toegepast worden op andere landen, bijvoorbeeld Amerika. Het laatste reisadvies voor Amerika lees je hier.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog