/

Voordelen van een ERP in the cloud met SaaS in 2020

4 minuten leestijd

Voorheen draaiden alle ERP systemen op locatie bij het bedrijf. Met de komst van het internet is er een nieuwe mogelijkheid bij gekomen: ERP in de cloud. Hierdoor kan je er als bedrijf voor kiezen of je je ERP systeem te vinden in eigen beheer wilt houden of gebruik wilt maken van SaaS (Software-as-a-Service). Wat zijn de voordelen van ERP software als SaaS: oftewel, software die je inhuurt tegenover software die je inkoopt?

Proefabonnement beschikbaar

De meeste ERP systemen bieden een gratis proefversie, zodat je kan kijken of dit ERP-systeem iets voor jou is. Met ERP is het eigenlijk net zoals in de liefde: er moet gelijk een klik zijn! Met een proefabonnement kun je dit uitvinden.

Vaak maandelijks opzegbaar

SaaS-aanbieders hebben vaak diverse modules waar je uit kan kiezen qua abonnementsvorm. Vaak hebben ze ook een vorm welke maandelijks opzegbaar is. Handig wanneer je beleid nog vaak wijzigt, je een samenwerkingspartner vindt of je er niet zeker van bent of de groei van je bedrijf zich stabiel zal doorzetten.

Geen basisinvestering nodig

De SaaS-software huur je voor een vast bedrag per maand. Je hoeft dus geen software in te kopen, waardoor er geen basisinvestering nodig is.

Real-time samenwerken

De systemen met de informatie die erin staat zijn 24/7 bereikbaar vanaf elk denkbaar device, vanaf elke locatie. De criticus zal zeggen: nou ja, elke locatie met internet dan. Maar dat is tegenwoordig eigenlijk overal aanwezig en vaak gratis beschikbaar, zelfs bijvoorbeeld in de trein. Bovendien hebben de meeste mensen 4G op hun mobiele telefoon. Door de tijd en plaats ongebonden beschikbaarheid behoort thuiswerken, mobiel werken en samenwerken tussen afdelingen, zelfs wereldwijd, tot de opties. Informatie is hierdoor meer up-to-date, wat bijvoorbeeld de uitkomst van analyses nauwkeuriger maakt.

Altijd de nieuwste updates

Met een SaaS-ERP hoef je er niet meer bij stil te staan of het weer tijd is om een update te draaien op je software. De provider regelt dit voor je, zodat jij steeds beschikking hebt over het nieuwste van het nieuwste. Alleen zo kunnen de leveranciers immers hun concurrenten voorblijven. En jij ook! Want onderzoek van Aberdeen onder 231 ERP-gebruikers liet namelijk zien dat de winstgevendheid van bedrijven steeg, wanneer hun software meer up-to-date was.

Schaalvoordeel

Door de vele verschillende gebruikers kan de ontwikkelaar van het platform gebruik maken van schaalvoordeel: de feedback van al deze gebruikers uit verschillende branches maakt hun software steeds beter.

Beschikking over online-helpcentrum

Uitgebreide handleidingen, whitepapers en getrainde experts zijn met een druk op de knop bereikbaar.

Strategische keuze maken

Er zijn heel veel ERP systemen op de markt. Voor elke branche, markt of gewenste functionaliteit is er een ERP systeem. Door gebruik te maken van vergelijkingssites, zoals appwiki.nl, kun je eenvoudig verschillende aanbieders vergelijken op prijs en functionaliteit. Zo leer je eenvoudig welke soorten ERP systemen er op de markt zijn en wat een eerlijke prijs is voor de in te huren diensten.

Nieuwste over Internet Marketing