Verschillende manieren van investeren in vastgoed

3 minuten leestijd
investeren in vastgoed - verschillend methodes

Vastgoedinvesteringen kunnen een lucratieve manier zijn om geld te verdienen, maar sommige mensen kunnen niet profiteren van vastgoedinvesteringen, simpelweg omdat ze geen rekening hebben gehouden met enkele van de belangrijke overwegingen voordat ze gingen investeren. Om winst te maken met investeringen in onroerend goed, moet je eerst goed onderzoek doen. Je moet weten in welk onroerend goed je wilt investeren, waarom dat onroerend goed presteert, waar het moet worden verbeterd en wat het rendement zal zijn. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen die moeten worden gemaakt voordat je investeert.

Beleggen in fondsen

De eerste methode is om te investeren in vastgoedbeleggingsfondsen. Wanneer je in een vastgoedbeleggingsfonds, wordt je een soort mede-eigenaar, dit geeft je recht op rendement. Zo’n fonds wordt vaak opgericht door bedrijven die op zoek zijn naar investeerders om te investeren in de vastgoedmarkt. Over het algemeen ontvang je, wanneer je in dit soort fondsen belegt, rendementen die door de fondsbeheerder op kwartaal- of maandbasis aan je worden betaald. Het beheer van het vastgoed en dergelijke wordt allemaal door het fonds gedaan. Investeren in vastgoed via Track is zo’n oplossing.

Zelf eigenaar worden van onroerend goed

Bij de tweede methode, wanneer je investeert in vastgoed, wordt je eigenaar van het onroerend goed. Dit betekent dat je de eigendommen zelf moet beheren en dat je alle uitgaven en activiteiten eromheen moet regelen. In plaats van het zelf doen kun je ook een vastgoedbeheerder inhuren voor alles. Je kunt veel uitbesteden, maar je moet natuurlijk wel goed contact met dit bedrijf houden. De vastgoedbeheerder zal ook kunnen adviseren over de beste manieren om de eigendommen te managen, verbouw, onderhoud en renovatie of eventuele verkoop.

Doorverkopen van vastgoed

De derde manier is een van de beste manieren om actief inkomen te verdienen uit vastgoedinvesteringen, het op zijn  Engels gezegd “flippen” van panden. Dit is wanneer je een bestaand huis of appartement neemt, het opruimt, extra kamers, apparaten en andere voorzieningen toevoegt en het vervolgens aan een bereidwillige koper verkoopt. “Flipping” kan investeerders helpen sneller winst te maken, omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken over het onderhouden en repareren van eigendommen die ze kopen en verkopen. In plaats daarvan investeren ze in eigendommen die bijvoorbeeld renovatie nodig hebben en verkopen ze deze met winst.

Bepaal voor jezelf wat werkt

Dit zijn slechts enkele van de voordelen van investeren in vastgoedinvesteringen. Als je van plan bent om geld in onroerend goed te investeren, zorg er dan voor dat je jezelf informeert over de verschillende soorten investeringen waaruit je kunt kiezen. Misschien wilt je ook eens kijken naar lokale onroerendgoedveilingen, zodat je een goed idee krijgt van wat je van dit soort investeringen kunt verwachten. Als je de verschillende voordelen van beleggen in onroerendgoed kent, kun je bepalen of dit de juiste weg voor je is.

 

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips