Zo blijf je actief naast een standaard kantoorbaan

3 minuten leestijd

Een kantoorbaan kan op den duur enigszins saai worden. Over het algemeen zit je gedurende de dag. Naast eventuele korte wandelingen of het heen en weer rijden naar afspraken, breng je toch de dag door aan een bureau. Een mens is hier niet voor gemaakt en het is dan ook belangrijk om dagelijks te bewegen. Als je geen actieve baan hebt, zal je dit dus buiten werk om moeten doen. Maar als je al druk bent met een fulltime kantoorbaan, hoe blijf je dan actief?

Actief aan het bureau

Natuurlijk is dit niet zomaar voor jezelf te regelen als je op kantoor werkt, maar het is wel iets om te overleggen met je leidinggevende. Het gebruiken van sta bureaus is een goed idee, en geeft werknemers de mogelijkheid om tijdens het werken te staan. Niet alleen is staan beter voor je, het forceert je om te letten op je houding en dus heb je minder last van bijvoorbeeld nek- of rugklachten. Ook zijn er bureaus met een soort fietstoestel eronder, zodat je kunt trappen tijdens het werken. Ideaal! Wil jouw werkgever niet investeren hierin? Zoek uit of kantoormeubilair huren iets voor het bedrijf is. Wordt het nieuwe kantoormeubilair minder gebruikt dan verwacht? Dan kan het altijd weer teruggebracht worden.

Neem de tijd om te sporten

Na een lange werkdag heb je er waarschijnlijk geen zin in en misschien is dat ook de reden dat je dit nu niet doet. Echter hoeft het maar een halfuur te kosten, en kun je een prima workout doen zowel thuis als in de sportschool. Houd je er niet van om dit ’s avonds te doen? Doe het in de ochtend! Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een stuk te gaan hardlopen, een flinke wandeling te maken of simpelweg wat yoga te doen. Wat je ook doet, actief blijven is belangrijk en er zijn zat manieren om dit toe te passen in je dagelijkse leven.

Maak een flinke wandeling

Heb je rond het middaguur een halfuur of een uur pauze? Ga dan lekker wandelen! Terwijl veel mensen de tijd gebruiken om wat te eten, kun je het ook gebruiken om een wandeling te maken. Het hoeft niet een uur lang te zijn, dan kom je misschien bekaf terug. Maar een half uur bijvoorbeeld is erg fijn en stimuleert je bovendien om weer vol motivatie en geconcentreerd aan het werk te gaan. Eten kan hierna dan bijvoorbeeld, en zo haal je het meeste uit je middagpauze.

 

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog