/

3 Duurzame cadeau ideeën om weg te geven

3 minuten leestijd
herbruikbare boodschappentas

Last Updated on: 21st april 2021, 11:18 am

Mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in een duurzamer leven. Sommigen ondernemen zelfs stappen om een ​​afvalvrije levensstijl te leiden. Hoewel het nooit gemakkelijk is om een ​​belangrijke levensstijl te veranderen, is elke kleine stap om afval te verminderen een stap in de goede richting. Gelukkig zijn er genoeg duurzame relatiegeschenken om mensen te helpen de overstap te maken naar minder afval. Het geven van milieuvriendelijke producten maakt op korte termijn een verschil en kan leiden tot langdurige verandering. Als je bijvoorbeeld de overstap maakt van papieren wegwerphanddoeken naar stoffen, kun je jezelf zich zo goed voelen dat je geïnspireerd raakt om je eigen schoonmaakproducten te maken of bijvoorbeeld een herbruikbare boodschappentas mee te nemen naar de winkel. In dit blog geven we je 3 duurzame ideeën om als cadeau weg te geven:

#1 Duurzame boodschappentas

Bij de meeste mensen thuis vind je verschillende herbruikbare boodschappentassen die ze gratis of voor 20 cent bij de plaatselijke supermarkt hebben gekregen. Maar waarom zou je iemand geen herbruikbare boodschappentas geven die graag in de winkel rondslingert? Overweeg ook herbruikbare productzakken. Ze zijn een geweldige milieuvriendelijke vervanging voor de dunne plastic zakken die je in een winkel zult vinden. Herbruikbare zakken zijn gemaakt van zeer lichtgewicht nylon. Erg handig om producten in te bewaren zoals bundels boerenkool maar ook kleinere vruchten en groenten zoals bessen of kruiden.

#2 Herbruikbare schoonmaakdoekjes

Papieren handdoeken zijn een verspilling en worden na verloop van tijd ook erg duur. Volgens de Nederlandse krant de Telegraaf is de prijs van papieren handdoeken tussen januari 2018 en januari 2019 met bijna 20% gestegen. Het geven van een set herbruikbare theedoeken voor rommelige schoonmaakbeurten bespaart je geld en helpt tegelijkertijd het milieu. Zelfs op het gebied van herbruikbare schoonmaak doekjes zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Ze kunnen op maat worden gemaakt en kunnen besteld worden bij online webshops. Deze schoonmaakdoekjes kun je zelfs nog laten bedrukken met een logo of bedrijfsnaam.

 

#3 Duurzame kantoorartikelen

Zeker wanneer je bijvoorbeeld veel op kantoor werkt of veel mensen in dienst hebben die op kantoor hebben is het gebruiken van duurzame kantoorartikelen erg raadzaam. Mensen worden er op deze manier er meer van bewust en dragen dan ook een steentje bij aan de verbetering van het milieu. Bij veel online webshops kun je talloze duurzame kantoorartikelen bestellen. Denk hierbij aan potloden, pennen, linialen en andere kantoorartikelen. Daarnaast zijn dit ook leuke cadeaus voor de werknemers die veel thuis werken. Vul het thuiskantoor aan met duurzame kantoorartikelen!

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog