/

Starten als horeca ondernemer? Doe je voordeel met deze tips

4 minuten leestijd

Droom je ervan om je eigen horeca zaak te gaan runnen? Dan is er veel dat op je afkomt. Als je een bestaande zaak kunt overnemen dan is er natuurlijk al het nodige voorhanden zoals de inventaris. Ook kun je hopelijk veel vaste klanten blijven begroeten als je eenmaal de nieuwe uitbater of eigenaar bent. Maar dan zal je wellicht een bedrag aan goodwill moeten betalen omdat je gebruik kunt maken van de goede naam die het bedrijf in de voorafgaande jaren heeft opgebouwd. Ook is het vaak nodig om zaken te moderniseren.

Betaalgemak voor de gasten

De tijd dat elk drankje aan de bar en elke maaltijd die je serveert wordt afgerekend met cash geld ligt ver achter ons. Bedienend personeel loopt niet meer rond met een portefeuille of een schortzak met wisselgeld maar met een mobiel pinapparaat. Dit is gekoppeld aan een horeca kassasysteem data de betaling van de klant direct verwerkt. Een dergelijk systeem heeft veel voordelen. De kans op fouten is kleiner en omdat er geen contant geld te halen valt is de kans ook een stuk kleiner dat je te maken krijgt met een overval. Dit soort systemen zijn zeer gebruikersvriendelijk en zorgen ervoor dat het afrekenen vlot verloopt.

Bestelling doorgeven via een app

Er zijn ook steeds meer horeca zaken die kiezen voor een app in plaats van een menukaart. Kun je moeilijk aan personeel komen dan kun je als startende ondernemer bezuinigen door hier gebruik van te maken. De klant gebruikt een app om zijn bestelling door te geven en die komt vervolgens binnen op een scherm in de keuken, inclusief tafelnummer. Je hoeft dan alleen nog maar de bestelling in orde te maken en uit te serveren. De betaling verloopt ook via de app. Je kunt op die manier de bestelling vooraf laten afrekenen. De klant heeft dan het voordeel dat hij kan vertrekken zonder op een ober te wachten die hem laat afrekenen. Dit soort systemen worden vaak ook gebruikt in wachtruimtes op vliegvelden.

Zoek een goede boekhouder

De boekhouding van een horecazaak kan zeer complex zijn. Het is dus niet alleen belangrijk om een betrouwbaar kassasysteem voor de horeca van Eijsink aan te schaffen. Je doet er ook goed aan om een ervaren boekhouder in de arm te nemen. Die kan ervoor zorgen dat aangiftes voor de btw en loonbelasting voor je personeel op tijd en correct worden ingediend. Vaak heb je het zelf veel te druk om je hiermee bezig te houden. Ook is de kans op het maken van fouten groot. Als je dan controle krijgt van de Belastingdienst en er worden onvolkomenheden geconstateerd dan loop je het risico op forse boetes. Daar werk je natuurlijk niet voor. Veel boekhouders willen de bonnen en andere stukken maandelijks ontvangen, zorg er dus voor dat je alles op orde hebt om deze stukken op tijd door te sturen. Zo kan de boekhouder ervoor zorgen dat je aangiftes tijdig worden ingediend.

Nieuwste over Blog