/

Reclame maken met zelf ontworpen posters

4 minuten leestijd

Wil je jouw bedrijf op de kaart zetten? Overweeg dan eens om jouw acties of producten uit te lichten op een poster. Reclame maken wordt op die manier erg leuk, zowel voor jou als voor de klant. Je kunt zelf een ontwerp maken en deze aanleveren in pdf, en vervolgens wordt de poster gemaakt door echte professionals. Zo’n poster is niet alleen handig voor reclamedoeleinden, maar je kunt ook de naamsbekendheid vergroten met zo’n poster. Zet bijvoorbeeld je bedrijfsnaam erop, of een verhaal over hoe het bedrijf is ontstaan. Je kunt ook nog eventueel wat medewerkers uitlichten op posters. Deze kun je dan in de winkel of bedrijfsruimte ophangen. Op die manier maak je je bedrijf persoonlijker.

Je eigen poster ontwerpen zonder design skills

Niet iedereen heeft de talenten van een ontwerper en dat is ook helemaal niet nodig. Je kunt namelijk met behulp van een speciale ontwerptool heel makkelijk jouw eigen poster maken. Je kunt voor ieder doeleinde een poster maken, onder andere als reclame voor je winkel of als je een aankondiging wil doen bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat je een goed, opvallend beeld gebruikt voor je poster, een prikkelende tekst én daarnaast een call to action. Zonder dat laatste komt je doelgroep niet in beweging en dat wil je juist bereiken met een poster. Met de ontwerptool hoef jij je geen zorgen te maken over technische dingen, die zijn er namelijk niet. Het enige waarvoor je moet zorgen is dat je binnen de snijlijnen blijft. Zelf geen inspiratie? In de tool vind je meer dan honderd templates om jouw poster te maken. Op die manier wordt een posters drukken dus een eitje. 

Op welke plekken kun je zo’n poster gebruiken?

Je hebt vast weleens een poster in een bushokje gezien. Dat is namelijk een goede plek om je reclame op te hangen, omdat hier iedere dag veel mensen langskomen. Je kunt de poster ook op het raam van je winkel hangen, op de muur of op een drukke plek binnen jouw woonplaats. Veel ondernemers maken gebruik van posters, omdat zij al hun creativiteit erop kwijt kunnen, het trekt de aandacht van potentiële klanten en het is niet moeilijk om te maken. Als je aan de slag gaat met het ontwerp voor zo’n poster, moet je jezelf afvragen waar je jouw doelgroep mee kunt bereiken. Je poster moet namelijk wel iemand aanspreken, anders is het een gemiste kans. Je kunt kiezen uit posters voor buiten of binnen.

Je kunt kiezen uit verschillende druktechnieken

Je kunt je posters afdrukken met verschillende druktechnieken, elk in een eigen prijsklasse. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor scheurvast kunststof, blue back of houtvrij met gesatineerd mc met luxe afwerking. Drukken kan óf met een digitale pers gedaan worden of offset. Wat de goedkoopste optie is, ligt aan welk materiaal je uitkiest en hoeveel posters je wil laten drukken. Bij grote aantallen is offset goedkoper, terwijl je voor een kleine oplage beter digitaal kunt laten drukken. 

Nieuwste over Blog