/

Presenteer jouw producten in een hoge kwaliteit

4 minuten leestijd

Last Updated on: 2nd maart 2020, 11:09 am

De producten die jij als ondernemer verkoopt zijn één van de belangrijkste onderdelen van je onderneming. Je wil jouw producten en diensten zo goed mogelijk onder de aandacht brengen onder potentiële klanten en alles op een zo goed mogelijke manier presenteren. Het presenteren van jouw producten gaat verder dan wat eenvoudige foto’s. Hoe beter jij in beeld kan brengen wat je je klanten te bieden hebt, hoe groter de kans dat ze dit bij jou komen afnemen. Wij zetten drie tips voor je op een rij om je producten op een hoogwaardige manier te presenteren.

Goede camera

Wellicht een inkoppertje, maar toch maken veel ondernemers nog deze fout. Het fotograferen van jouw producten met een simpel fototoestel of met een camera op een smartphone levert niet de beste foto’s op. Kleuren worden vaak niet juist weergegeven en diepte is moeilijk in foto’s te krijgen. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om een camera aan te schaffen die hoogwaardige foto’s van producten kan maken. Veel ondernemers vragen bovendien advies aan fotografen die gespecialiseerd zijn in productfotografie. Deze experts hebben vaak veel ervaring en bovendien een eigen studio om producten perfect te kunnen vastleggen.

Wissel video’s en foto’s af

Om je potentiële klanten een goed beeld te geven van de producten die jij aanbiedt, is een afwisseling van foto’s en video’s erg aan te raden. Met een foto kun je heel specifiek laten zien hoe een product er uit ziet, en kun je bijvoorbeeld inzoomen op belangrijke onderdelen van het product. Een video heeft echter een andere functie, het kan namelijk wat meer vertellen over wat het product kan of hoe het werkt. De combinatie van video’s en foto’s wordt dan ook veel gebruikt in bijvoorbeeld webshops.

Maak je foto’s en video’s origineel

Wat voor soort producten je ook verkoopt, zorg ervoor dat je het op een professionele presenteert. Zorg ervoor dat je foto’s en video’s uniek zijn, en antwoord geven op de vragen die jouw bezoekers hebben. Wil iemand zien hoe jouw product werkt, zorg dan voor een duidelijke video die op een inspirerende manier wat meer vertelt over je product. Denk buiten de lijntjes, en neem bijvoorbeeld je video op met een drone, om de video een andere dimensie te geven. Drones zijn er in vele varianten. Bijvoorbeeld recreatiedrones, drones met camera en racedrones. Meer weten? Lees er online meer over. Hoe dan ook, jouw video wordt op die manier bijzonder en speciaal. Het onderscheidt zich van je concurrenten en dat is wat veel ondernemers willen.

Kortom, laten zien wat je in huis hebt is erg belangrijk. Zorg voor hoge kwaliteit foto’s en video’s, laat zien wat je bezoekers graag willen zien en ga voor origineel beeldmateriaal. Als je op deze manier je potentiële klanten weet te boeien, wordt de kans om je product te verkopen alsmaar groter.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Internet Marketing