De financiële problemen die een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan voorkomen

3 minuten leestijd

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen claims wanneer jij als ondernemer schade veroorzaakt bij een ander. Maar ook als je werknemers tijdens het werken schade oplopen zal het bedrijf dit moeten vergoeden. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt dus de kosten als gevolg van de schade, ook wanneer deze wordt veroorzaakt door je medewerkers of uitzendkrachten. Ben je dus een ondernemer dan wordt het aangeraden om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dit is een dekking en zorgt ervoor dat je bedrijf niet plotseling failliet raakt.

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kun je voorkomen dat je voor zware financiële lasten komt te staan. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekkingen voor het bedrijf zelf, de werkgevers, de producten die er worden gemaakt en ook milieuaansprakelijkheid. Deze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade die jij of je werknemers hebben veroorzaakt aan andere personen of producten. Het gaat hierbij om schade tijdens activiteiten binnen het bedrijf. Denk maar aan een werknemer die tijdens werk uren een ongeluk krijgt.

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Elke ondernemer kan weleens een schadeclaim krijgen. Het is dan een prettig gevoel als je kunt terugvallen op je verzekering. Zo een verzekering wordt ook wel een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering genoemd. Zo een verzekering is niet verplicht om aan te sluiten. Toch kan het handig uitkomen om het wel aan te sluiten, vooral als je over personeel beschikt. De kans op een schadeclaim is misschien heel klein, maar het kan een grote impact op jouw bedrijf hebben.  Een flinke schadeclaim kan zelfs ertoe leiden dat het bedrijf failliet gaat. Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering biedt dan geen uitkomst. Veel ondernemers hebben daarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Die biedt dekking in verschillende situaties.

Wat vergoedt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt je als je aansprakelijk gesteld wordt voor onder andere:

  • verwondingen van personen (werknemers)
  • schade aan andermans spullen (bijvoorbeeld van een klant)
  • schade door een gebrek in een product
  • schade die werknemers elkaar toebrengen of oplopen

Het is daarom belangrijk om altijd een verzekering af te sluiten voor je bedrijf en je werknemers. Je kunt hierop terugvallen mocht er onverwachts iets gebeuren. Verzekeringen kunnen ervoor zorgen dat de schade van ongevallen gedekt wordt. Zorg ook voor een veilige werkplek, zo kun je de kans op ongelukken verminderen.

Nieuwste over Ondernemerstips