/

Originele teambuilding activiteiten voor een sterker team

4 minuten leestijd
Originele teambuilding activiteiten voor een sterker team

Wil jij aan de slag met je team om de werksfeer en de samenwerking te verbeteren? Organiseer dan originele teambuilding activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan sport, gezellig samen koken of een eigen FIFA toernooi.

Het belang van een goede sfeer binnen je team

Je wilt dat je medewerkers zich prettig voelen en met een goed gevoel naar hun werk komen. Dit zorgt niet alleen voor een fijne sfeer, het verhoogt ook de motivatie en productiviteit. En het verlaagt daarnaast nog eens het verzuim.

Hoe zorg je voor zo’n fijne sfeer op het werk? Teambuilding is hiervoor cruciaal. Met teambuilding bouw je aan:

• Elkaar beter leren kennen.

• Betere communicatie.

• Onderling vertrouwen.

• Meer betrokkenheid.

• Verbondenheid.

Teambuilding levert je hierdoor enorm veel op. Bijvoorbeeld:

• Een sterker en hechter team.

• Betere samenwerking.

• Minder conflicten door betere communicatie.

• Meer creativiteit doordat mensen zich veilig voelen om hun ideeën te delen.

• Beter individueel werk, door de fijnere werksfeer.

Originele teambuilding activiteiten

Het aanbod van teambuilding activiteiten is enorm. Kies iets origineels, wat echt bij jouw team past. Zo maak je er een leuke dag van, in plaats van een vervelende verplichting.

Hierbij is het belangrijk om te kijken naar wat de behoefte van je team is. Welke punten kunnen verbeterd worden? Wil je bijvoorbeeld werken aan vertrouwen en conflicthantering? Gaat het vooral om vertrouwen en elkaar beter leren kennen? Of ga je simpelweg voor een dagje plezier maken?

Zet dus eerst op een rij waar precies behoefte aan is. En peilen op de werkvloer waar de voorkeur ligt, is natuurlijk ook altijd een goed idee.

Organiseer een FIFA toernooi

Grote kans dat je hier veel medewerkers enthousiast voor krijgt: teambuilding met een eigen FIFA toernooi. Deze activiteit is geschikt vanaf 10 tot maar liefst 80 medewerkers.

FIFA is de meest geliefde sport game in Nederland. Dat is natuurlijk goed te begrijpen, aangezien voetbal duidelijk de populairste sport is. Het spel draait al een tijd mee, waardoor het verschillende generaties aanspreekt.

Het voordeel van deze teambuildingactiviteit is dat het lekker laagdrempelig is en simpelweg veel plezier oplevert. Bang dat de afvallers zich zitten te vervelen? Niet nodig! Die kunnen gewoon lekker verder gamen.

Culinaire hoogtepunten beleven met je team

Wil je focussen op het verbeteren van de communicatie en samenwerking? Dan is het een goed idee om met je team de keuken in te gaan. Wie weleens samen gekookt heeft, weet dat goed communiceren en samenwerken hierbij onmisbaar is. Zeker als je wat uitdagendere gerechten op tafel wilt zetten.

En na al dat zweten in de keuken, is het natuurlijk tijd om aan tafel te gaan. Dan is er tijd voor ontspanning, gezellig praten en verbinding. De perfecte combinatie.

Doe fysieke activiteiten

Een dagje met elkaar doorbrengen in een heel andere setting, heeft een enorm effect op je team. Fysieke activiteiten zijn hiervoor heel geschikt. Bij een sportief uitje moeten veel teamleden uit hun comfortzone komen. Hiermee werk je aan doorzettingsvermogen en aanmoediging. Kies je voor een teamsport, dan gaat je team ook aan de slag met samenwerken, coördinatie en leiderschap.

Bouw aan je team

Ga de uitdaging aan met deze originele teambuildingactiviteiten. Maak plezier en bouw tegelijkertijd aan een hechter, sterker team.

Nieuwste over Blog