4x originele teambuilding ideeën

3 minuten leestijd

Last Updated on: 2nd april 2024, 03:17 pm

Als team werk je dag in dag uit samen om tot mooie resultaten te komen. Je kent je collega’s dus vast al wel goed, maar af en toe iets samen doen buiten de werkvloer zorgt ervoor dat je nog hechter wordt. Daarom is het erg aangeraden om regelmatig teambuildings te organiseren. In deze blogpost hebben we het over teambuildings, maar niet zomaar de standaard activiteiten die we allemaal al eens hebben gedaan. Nee, we gaan voor originele en vernieuwende ideeën om onze teamgeest naar een hoger niveau te tillen. Want laten we eerlijk zijn, wie zegt dat teambuilding saai en voorspelbaar moet zijn? Ben jij ook benieuwd? Lees dan snel verder!

Kookwedstrijd

Duik eens samen de keuken in en geniet achteraf samen van het resultaat. Je kan er zelfs een echte kookwedstrijd van maken door het team in twee groepen te verdelen, en ze uitdagen om een creatief gerecht te bedenken met beperkte ingrediënten en tijd. Eventueel kan je in de voormiddag eerst een keramiek cursus volgen waar iedereen zijn eigen bord en glas mag boetseren van klei. Na de kookwedstrijd kan iedereen dan smullen van lekker eten op z’n zelfgemaakte bord.

Avontuur in de natuur

Eventjes weg van de kantoormuren en de stadse drukte? Dat werkt voor velen altijd aanstekelijk! Ga als team eens een stevige boswandeling maken, kamperen in de bergen of steek de handen uit de mouwen en bouw samen jullie eigen moestuin. Tijdens deze activiteiten kun je een paar momenten inplannen voor babbeltjes, vertrouwensoefeningen en dergelijke om elkaar nog beter te leren kennen.

Creatieve kunstdag

Laat jullie creativiteit de vrije loop tijdens een een collaboratieve kunstactiviteit. Jullie kunnen met z’n allen als team samenwerken aan een groot kunstwerk of een muurschilderij. Daarbij is het als team belangrijk om goed te communiceren, te luisteren en elkaars ideeën te combineren om iets moois tot stand te brengen. Zorg dat er voldoende creatief materiaal aanwezig is zoals penselen, verf, kralen, schildersdoeken en dergelijke zodat jullie zich volledig kunnen uitleven.

Spelletjesdag

Wie zegt dat volwassenen geen spelletjes mogen spelen? Een spelletjesdag kan enorm leuk zijn en is een goede manier om even helemaal te ontspannen. Bovendien werkt het altijd goed als er een competitief aspect in een teambuilding zit. Jullie kunnen allerlei spelletjes spelen, zoals bordspellen, team quizzen of sportieve uitdagingen.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog