Op welke manieren doe jij aan verduurzaming?

3 minuten leestijd

Duurzaamheid is hedendaags een belangrijk onderwerp. Veel ondernemingen zijn er druk mee bezig om alle processen zo duurzaam mogelijk te laten verlopen. Als ondernemer wordt er in deze tijd ook van je verwacht dat je rekening houdt met duurzaamheid. Indien je dit niet doet is de kans groot dat je concurrenten ervandoor gaan met de klant. Benieuwd hoe jouw onderneming bezig is met verduurzaming? Lees dan snel verder in dit blog om daarachter te komen!

Duurzaam printen

Een manier van duurzaam ondernemen is door ervoor te zorgen zo duurzaam mogelijk te printen. Tijdens het visitekaartjes drukken kan het lettertype er al voor zorgen dat je duurzamer bezig bent. Zo heeft het lettertype Times New Roman al 27% minder inktgebruik waar bijvoorbeeld Trebuchet MS maar 10% minder inktgebruik heeft. Je kan dus al enorm duurzaam bezig zijn door middel van het lettertype Times New Roman te gebruiken. Door een kleine aanpassing binnen je onderneming die je geen geld kost zorg je voor grote veranderingen. Zo kan duurzaam drukwerk jouw onderneming helpen verduurzamen!

Bedrijfsauto’s

Beschikt jouw bedrijf over bedrijfsauto’s? Zo nee, door de bedrijfsauto’s te veranderen in elektrische auto’s ben je ook enorm duurzaam bezig. Een stap die je als onderneming echt vooruit kunt helpen. Minder CO2 uitstoot wat zorgt voor positieve klanten en een beter imago als onderneming. Ook zorgen elektrische bedrijfsauto’s voor verschillende belastingvoordelen als onderneming. Al met al genoeg voordelen om deze stap in de praktijk toe te gaan passen.

Recyclen

Doe jij als onderneming al aan recyclen? Een van de eerste dingen waar je aan denkt bij duurzaamheid is toch wel het recyclen. Als onderneming zijnde is toch de eerste stap om te gaan beginnen met recyclen. Restafval wat je overhoudt binnen je onderneming kan altijd gerecycled worden. Gooi dingen niet zomaar weg maar probeer naar oplossingen te zoeken om het te hergebruiken. Het helpt met het circulair ondernemen en dat is toch iets wat elke onderneming graag zou willen. Als onderneming kan je dit zelf doen, hierbij ga je zelf producten recyclen. Maar de optie is er ook om dit door externe partijen te laten doen. Dit soort partijen halen het afval voor je op en zorgen ervoor dat alles gerecycled wordt. Als onderneming ben jij van je afval af voor een lage prijs en je zorgt er ook nog voor dat je afval wordt hergebruikt.

Nieuwste over Ondernemerstips