3 tips om jouw producten beter te beschermen bij het opsturen

3 minuten leestijd

Als bedrijf wil je natuurlijk altijd dat je producten netjes en heel aankomen bij je klant. Daarmee ben je ook voor een deel afhankelijk van de bezorgdienst en hoe ze met het pakketje om gaan. Wanneer de bezorger erg onvoorzichtig met de pakketjes om gaat is de kans op schade groter. De meeste bezorgers gaan wel voorzichtig met pakketjes om maar er zijn ook bezorgers die hier minder rekening mee houden. Dit komt omdat ze heel de dag door erg veel pakketten moeten bezorgen en daarbij alles zo snel mogelijk moeten doen. Toch heb je hier als bedrijf zelf ook nog invloed op. Hier onder volgen 3 tips waarmee jij je producten beter kan beschermen zodat ze altijd onbeschadigd bij je klanten aankomen.

Tip 1: De juiste enveloppen

Om je brievenbuspost goed te beschermen is het belangrijk dat je de juiste enveloppen gebruikt. Zo kan je bijvoorbeeld bij het versturen van foto’s of platte documenten gebruik maken van bordrug enveloppen. Het is hierbij belangrijk dat je de juiste afmeting gebruikt. Als de envelop groter is dan de inhoud dan kan je product gaan schuiven waardoor de randen kunnen beschadigen. Zorg dus dat de afmetingen van je enveloppen aansluiten bij de afmetingen van je producten. Ook kan je gebruik maken van luchtkussen enveloppen. Dit zijn enveloppen met bubbels erin waardoor je producten in de envelop beter beschermd zijn tegen een stootje. Deze enveloppen zijn erg handig voor breekbare producten die je wilt verzenden via de brievenbus.

Tip 2: De juiste verzenddoos

Ook bij verzenddozen is het erg belangrijk dat je zo min mogelijk ruimte over laat. Hoe meer ruimte er in de doos zit hoe meer ruimte er is voor jouw product om te gaan schuiven tijdens de verzending. Zorg dus altijd dat de ruimte tussen je producten en de verzenddoos zo klein mogelijk is. Dit doe je niet alleen met het kiezen van de juiste afmetingen. Je doet dit ook door gebruik te maken van eventueel opvulmateriaal. Zo kan je je breekbare producten goed beschermen en weet je zeker dat ze niet gaan schuiven. Opvulmateriaal kan bestaan uit bubbeltjes plastic, piepschuim of opgepropt karton. Alles wat er voor zorgt dat je product niet gaat schuiven in de doos levert al een bijdrage. Zo kan je met weinig geld je product makkelijk beter beschermen.

Tip 3: De juiste stickers

Met de juiste stickers op de verzenddoos weet de bezorger beter waar die rekening mee moet houden. Zo zijn er stickers voor breekbare pakketten of bijvoorbeeld licht ontvlambare pakketten. Met de sticker breekbaar op doos waarschuw je de bezorger dat ze er extra rekening mee moeten houden. Dit is een erg goede oplossing om er voor te zorgen dat je producten onbeschadigd aankomen bij de klant.

Nieuwste over Blog