Op deze programma’s werken de meeste schrijvende ondernemers

3 minuten leestijd

Als je werkt als schrijver, copywriter of editor, dan zal je als geen ander weten hoe belangrijk de programma’s zijn die je gebruikt om te schrijven. Als je achter een laptop als schrijver werkt, dan zijn dit de plekken waar je elke dag opnieuw komt, en waar je je belangrijkste werk vervaardigt. Iedere schrijver zal herkennen dat het ene programma beter of fijner voor jou werkt dan het andere programma. Echter – hoe maak je onderscheid tussen verschillende programma’s en bepaal je welk programma het beste voor jou werkt? In dit artikel bespreken we de drie meest gebruikte schrijfprogramma’s onder schrijvende ondernemers.

Pages

Als je gebruik maakt van een laptop of computer van Apple, dan worden je apparaten automatisch geleverd met het programma Pages. In principe is Pages prima te gebruiken, alleen is het soms wat moeilijker communiceren wanneer andere partijen geen Pages gebruiken. Zo moet je een document van Pages apart exporteren naar Word of PDF wanneer je documenten moet inleveren in dit format. Ook is Pages iets anders in gebruik dan Microsoft Word. Ben je deze programma’s gewend, houd er dan rekening mee dat je misschien even nodig ebt om aan Pages te wennen.

Microsoft Word

Onder schrijvers een veel gebruikt schrijf-programma. Als je eenmaal gewend bent aan word, dan is de kans groot dat je dit zult willen blijven gebruiken, omdat je biet hoeft te wennen aan nieuwe functies. Je weet waarschijnlijk al waar alles staat. Word is een overzichtelijk programma waarbij je gemakkelijk alle verschillende mogelijkheden onder de knie hebt. Houd er rekening mee dat je wel betaalt voor het programma en dus waarschijnlijk eerst een Windows 11 licentie kopen moet als je de nieuwste versie wilt gebruiken. Je kunt ook gelijk een heel office pakket aanschaffen, zodat je ook van meerdere Microsoft-office programma’s gebruik kunt maken (zoals Excel). In dat geval schaf je een Microsoft Office Home 2021 aan.

Google docs

Google Docs is een schrijfprogramma vergelijkbaar met de eerdergenoemde schrijfprogramma’s, alleen is het voordeel van Docs dat je er met meerdere mensen tegelijk aan kunt werken en dat je stukken automatisch opgeslagen worden tussendoor. Daardoor hef je dus nooit bang te zijn dat er iets verloren gaat.

Nieuwste over Blog