Dit zijn de tuinmeubeltrends van 2022

3 minuten leestijd

De trends voor volgend jaar worden langzaam weer duidelijk. En dan hebben we het uiteraard niet alleen over de trends op het gebied van mode, kunst en wonen. Maar zeker ook over welke tuinmeubelen straks bij jou op het terras staan. Benieuwd wat we je aankomend jaar kan verwachten op het gebied van tuinmeubels? We vertellen het jou in deze blog!

Om te weten wat de trends zijn is het goed om een paar grote namen in de wereld van de tuinmeubelen in de gaten te houden. Want: what is hot and what is not?

Trend #1: bijzettafels

In de woonkamer zagen we het de afgelopen jaren al voorbijkomen: meerdere bijzettafels bij elkaar voor een speels effect. En omdat de woonkamer een verlenging van de tuin is, zien we dat deze trend ook door wordt getrokken naar de tuin. De bijzettafels kunnen verschillen van hoogte, lengte en breedte. Maak de zithoek af met een lekkere loungebank. En vergeet niet om wat vrienden uit te nodigen!

Trend #2: bartafel in de tuin

Een andere trend is het festivalgevoel naar binnen halen met een barset in de tuin. Een barset is te herkennen aan de hoge tafel met meerdere barkrukken of stoelen op hoge poten. Je vindt deze speciale tuinsets in heel veel verschillende vormen en maten. Denk bijvoorbeeld aan aluminium, hout of roestvaststaal. De bartafel zorgt direct voor een gezellige sfeer. Het eet gezellig en borrelt nog veel leuker!

Trend 3: speciale ontbijthoek

Ons huis is de afgelopen maanden een plek geweest waar we heel veel tijd hebben doorgebracht. En juist daarom zie je dat er veel meer hoekjes in de leefomgeving worden gecreëerd. Zoals bijvoorbeeld een ontbijthoek op een plek in de tuin waar je in het ochtendzonnetje lekker je ontbijt kan nuttigen met een krantje en een kopje koffie. Je ziet hier vaak een bistrosetje terugkomen. Een tafel met twee stoelen erbij. Perfect voor een momentje met jezelf!

Trend 4: tafel voor de allerkleinste

Klapte je vroeger een plastic picknicktafel open voor kinderen die kwamen eten? Vandaag de dag nemen de kinderen plaats op een kleinere versie van jouw favoriete eettafelset voor buiten. Hier kunnen de kinderen perfect aan plaatsnemen voor een glaasje kinderbubbels. Maar dat wel tussen het spelen door natuurlijk!

Trend 5: buitenkamer

Een buitenkamer is een ruimte die vaak tegen het huis aan wordt gebouwd. Op deze manier kun je genieten van buiten, maar dan net wat meer beschermd tegen het Hollandse weer. Deze buitenkamer is vaak niet volledig geïsoleerd, waardoor je wel het gevoel hebt dat je buiten bent. Je kan in de buitenkamer gasten ontvangen als je bijvoorbeeld een diner hebt. Zeker in het voor- en naseizoen kan je hier veel plezier aan beleven. Je zet natuurlijk een prachtige tuintafel op deze plek in het huis. Eventueel met een geïntegreerde haard erin voor de warmte!

Nieuwste over Blog