Onmisbare cursussen voor je personeel

3 minuten leestijd

Wie een succesvol bedrijf wilt runnen, zal geschikte werknemers nodig hebben. Je draagt als organisatie immers een verantwoordelijkheid naar je klanten, maar ook naar je personeel. Je moet hun veiligheid waarborgen. En aangezien een ongeluk in een klein hoekje zit, moet je ten alle tijden voorbereid zijn op wat er eventueel komen gaat. Daarnaast is je bedrijf, door de Arbowet, ook verplicht om één of meerdere hulpverleners in je bedrijf te hebben. Klaar om je bedrijf zo veilig mogelijk te maken? Dan zijn dit cursussen die onmisbaar zijn voor je personeel.

BHV cursussen

Een BHV opleiding is misschien wel de belangrijkste en meest omvattende cursus die je je personeel kunt bieden. BHV staat letterlijk voor bedrijfshulpverlening en na deze cursus zou je kennis moeten hebben over alle incidenten die kunnen voorkomen binnen je bedrijf, en hoe hiermee om te gaan. Als BHV’er zorg je ervoor dat letsel en schade zoveel mogelijk wordt beperkt. Denk aan het reanimeren van mensen, maar ook goede leiding kunnen bieden wanneer er een brand ontstaat, en het herkennen van gevaarlijke signalen.

EHBO

Een EHBO opleiding is een allround gezondheidsopleiding voor iedereen. Dus niet enkel medici. Mensen die deze cursus gevolgd hebben kunnen in een crisis vaak rustiger blijven en hierdoor betere hulp bieden. Daarnaast verdubbel je iemands kans op leven bij een hartstilstand. Ook bij kleine ongelukken kan een EHBO van pas komen. Twijfel je nog? Dit is waarom iedereen een EHBO cursus zou moeten volgen.

Code 95 cursus

Chaffeurs met een rijbewijs C of D in hun bezit, zijn verplicht om een Code 95 cursus gedaan te hebben. Wat het precies is? Eigenlijk is het een vervanger van het Chaffeursdiploma. Alle beroepschaffeurs (van voertuigen waarvoor je een C of D rijbewijs nodig hebt) zijn verplicht om elke vijf jaar minimaal 35 uur aan nascholing te volgen. Heb je dit voltooid, dan krijg je een code 95 op je rijbewijs.

Reanimatie en AED

Met een ‘standaard’ EHBO cursus op zak kun je nog niet per direct reanimeren of overweg met een AED apparaat. Er bestaan EHBO cursussen inclusief reanimatie & AED, maar ook aparte cursussen voor deze vaardigheid. Na voltooiing van deze cursus kun je de gevaren van een hartstilstand zoveel mogelijk beperken door gebruik te maken van een Automatische Externe Defibrillator.

 

Nieuwste over Ondernemerstips