Hoe vind je de juiste leidinggevende voor jouw bedrijf?

3 minuten leestijd

Last Updated on: 13th november 2019, 09:41 am

Het zoeken van nieuw personeel valt niet altijd mee. De arbeidsmarkt is krap, goede en gekwalificeerde mensen vinden is een uitdaging voor vrijwel elke organisatie. Dit geldt ook voor het zoeken van nieuwe leidinggevenden voor jouw bedrijf. De spoeling is dun en iedereen biedt ze gouden bergen. Hoe vind jij nu de juiste mensen voor een leidinggevende functie?

Maak gebruik van de experts

Je kunt zelf op zoek gaan. En wie weet heb jij wel hele goede recruiters in dienst. De vraag is alleen of zij voldoende kennis in huis hebben om een goede leidinggevende aan te trekken, laat staan of ze daar tijd voor hebben. Daarom kan het nuttig zijn een expert in de arm te nemen, zoals een executive search bureau. Zij hebben zich gespecialiseerd in het zoeken van personeel voor leidinggevende functies en nemen de tijd om je bedrijf te leren kennen en daar de juiste mensen bij te zoeken.

Heldere visie

Of je het nu zelf gaat doen, of een expert in de arm neemt, het is nuttig als je een heldere visie hebt. Over waar je bedrijf nu staat, maar zeker ook waar je in de toekomst naar toe wil. Hierna kun je formuleren hoe de nieuwe leidinggevende gaat bijdragen in het realiseren van die visie. Dit helpt onwijs om de juiste mensen te vinden!

Laat los!

Hiermee bedoelen we dat je soms buiten de gebaande paden moet zoeken. Zoek je iemand die qua ervaring en opleiding alle vakjes aantikt? Of juist iemand die qua mentaliteit en drive binnen je bedrijf past? Vaak hoeft iemand niet 100% te passen qua ervaring of opleiding, omdat je dingen ook kunt leren. Iemand die dit wíl leren en flexibel is om jouw visie te omarmen, is een betere match dan iemand die vast zit in zijn eigen denkpatronen. Dus laat los die vinkjes en zoek iemand die hetzelfde ‘DNA’ heeft.

Geduld

Soms heb je gewoon even geduld nodig om de juiste kandidaat te vinden. Headhunter Nederland zoekt net zo lang voor je om de perfecte leidinggevende voor jouw bedrijf te vinden. Maar daar hebben ze soms wat tijd voor nodig. Vooral in een krappe arbeidsmarkt, waar mensen losgetrokken moeten worden bij andere bedrijven, staan ze nu eenmaal niet voor je in de rij, hoe gaaf jouw bedrijf ook is om voor te werken. Geef ze die tijd.

 

Nieuwste over Ondernemerstips