4 x energie besparen op kantoor

2 minuten leestijd

Een manier om te besparen is door slim om te gaan met elektriciteit. Dit zijn vier tips om je onderneming energie-efficiënter en duurzamer te maken:

1. Kies laptops boven desktops

Wist je dat laptops over het algemeen minder energie verbruiken dan desktops? Houd dit in gedachten bij de aanschaf van computers voor je bedrijf.

De grootte van de monitor maakt ook verschil als het gaat om de hoeveelheid verbruikte energie. Hoewel (grafisch) ontwerpers niet op kleine schermen kunnen werken, zijn de meeste andere medewerkers in je bedrijf niet afhankelijk van de grootte van het beeldscherm. Maak dus de juiste keuze wat betreft schermgrootte. Met kleinere beeldschermen bespaar je immers op energiekosten.

2. Gebruik de slaapstand op alle computers

Adviseer iedereen om zijn computer op de slaapstand te zetten als hij een pauze neemt of naar een vergadering gaat. De slaapstand stelt gebruikers in staat om bestaand werk op te slaan, zodat ze bij terugkomst op exact hetzelfde punt kunnen starten als waar ze gestopt zijn. Werknemers kunnen hun computers zo instellen dat ze in de slaapstand gaan wanneer ze enkele minuten inactief zijn.

3. Ga voor energiezuinige lampen

Als je werkplek overdag niet genoeg daglicht krijgt, kun je kiezen voor verlichting met een laag wattage. Je kunt ook bestaande lampen vervangen door LED-lampen. Zo kun je led panelen kopen om een kantoorruimte of vergaderruimte verlichten. LED-lampen verbruiken minder stroom en gaan langer mee.

4. Gebruik de energiebesparende functies van apparaten

Zorg ervoor dat je medewerkers op de hoogte zijn van de energiebesparende functies van apparaten, zoals printers, magnetrons en airconditioners. De meeste moderne apparaten hebben deze mogelijkheden. Het is vaak niet meer dan het indrukken van een knop of het aanpassen van een instelfunctie. Adviseer iedereen om deze functies te gebruiken om de energiekosten te verlagen.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips