Met deze tips vind je de juiste stageplek 

3 minuten leestijd

Last Updated on: 2nd mei 2022, 01:34 pm

Ben jij opzoek naar een stageplek, maar vind je het moeilijk om een goede te vinden? Wij geven je een aantal gouden tips bij het vinden van een geschikte plek die bij jou past. 

In het verloop van iedere studie zit er een stageplek aan te komen. Je mag alles wat je geleerd hebt in de klas in de praktijk gaan brengen. Maar dit is ook een spannende periode, want nu ga je echt het werkveld in. Daarnaast wil je ook kiezen voor een stageplek die bij je past en misschien wel één waar je kan blijven werken na je studie. In dit artikel geven wij je een paar gouden tips zodat jij de juiste stageplek kan vinden. Dus ben je opzoek naar een stage bedrijfskunde of marketing. Deze tips zijn voor alle studenten geschikt. 

1.    Vraag in je omgeving 

Zomaar een bedrijf benaderen kan soms nogal uit de lucht vallen. Dit terwijl je misschien wel heel veel contacten hebt. Vraag daarom eens bij je neefjes, tantes of vrienden. Wanneer jij binnenkomt bij een bedrijf omdat je iemand kent die zij weer kennen dan heb je alvast een goede binnenkomer. Hierna moet jij het nog steeds zelf laten zien, maar de eerste positieve link is gelegd. 

2.    Oproep via social media

Nummer twee om een goede stageplek te vinden is om op social media te gaan zoeken. Je hebt enorm veel Facebookgroepen online waar je bijvoorbeeld terecht kan. In deze groepen zijn ondernemers en bedrijven vaak actief aan het zoeken naar nieuwe stagiares. Daarnaast is je bereik hierdoor veel groter dan mond tot mond. LinkedIn is ook een hele goede weg om de juiste stageplek te vinden zonder al te veel gedoe. 

3.    Vacaturebank

Er zijn ook websites waar bedrijven stagevacatures online zetten. Er zijn stageplekken voor alle vakgebieden. Vaak heb je dan ook gelijk helder of het een goede match kan zijn. In veel gevallen staan alle details beschreven in zo’n vacature. De laatste jaren wordt het steeds moeilijker om een stageplek te vinden. Er is helaas steeds minder goede begeleiding bij bedrijven. Lees er in dit artikel meer over.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog