Makkelijker online je spullen verkopen met deze tips 

3 minuten leestijd

Last Updated on: 1st april 2022, 01:18 pm

Online je spullen verkopen is natuurlijk helemaal van deze tijd. Maar hoe kan je dat nu op de beste manier doen? Lees deze tips en je komt erachter. 

Er zijn allerlei verschillende manieren om je oude spullen van de hand te doen. Wat voor jou als troep kan ogen, kan voor een ander een goudmijn zijn. Ook kan het soms nog behoorlijk wat geld opleveren. We hopen toch allemaal op een pareltje zoals bij ‘’tussen kunst en kitsch’’. Maar ja dan moet je het niet bij het grofvuil zetten maar online verkopen. Lees er hier meer over. 

Wanneer publiceren? 

We snappen natuurlijk allemaal dat het publiceren van een product midden in de nacht niet echt gaat helpen voor de verkoop. Je kan dan gratis adverteren, maar wanneer niemand je advertentie ziet heeft het nog geen zin. Er zijn echter momenten dat meer mensen online zijn. Dit zijn vaak de weekenden en de vakantieperiodes. In deze periodes hebben mensen ook tijd om spullen zelf op te halen. Dit maakt een groot verschil dus in hoe snel en voor welke prijs jij iets weet te verkopen. 

Vindbare titel gebruiken 

Wees slim en kies voor een titel die werkt. Wanneer jij een t-shirt wil verkopen en je gebruikt als titel: ‘een t-shirt’ zal deze advertentie waarschijnlijk minder goed bekeken worden. Je kan daarom beter kiezen voor een titel als: ‘een mooi t-shirt van Gucci maat L’. Zo weten mensen gelijk waar ze aan toe zijn. Dit zal de verkoop sterk verbeteren. 

Aantrekkelijke foto’s

Je hebt dus nu een goede publicatiedatum, je hebt een vindbare titel gebruikt. Maar je moet natuurlijk ook goede foto’s gebruiken zodat mensen een goed beeld krijgen van je product. Wanneer jij een auto verkoopt en je hebt alleen foto’s van de buitenkant zal iedereen denken dat er wat mis is met de binnenkant. Zorg er daarom voor dat je alle foto’s gebruikt die er maar gebruikt mogen worden. Soms zijn dit er wel 25. Bij een tafeltje is dit misschien niet nodig, maar bij de verkoop van een auto kan dit een goed idee zijn. 

Wees goed bereikbaar 

Veel kopers hebben toch altijd nog vragen. Zorg er dus voor dat je minimaal een mailadres in je advertentie hebt staan. Je kan er ook voor kiezen om je telefoonnummer erbij te zetten, maar dit kan soms ook voor vervelende telefoontjes zorgen. Maak jij alleen gebruik van je mailadres zorg er dan voor dat je goed bereikbaar bent voor klanten. Stuur binnen minimaal 24 uur weer een berichtje terug. 

Nieuwste over Internet Marketing