Maak jouw eigen website in 7 stappen

4 minuten leestijd
apple laptop notebook office
Photo by Pixabay on Pexels.com

Als je nog nooit eerder een website hebt gemaakt, kan het soms overweldigend lijken om te beginnen. Maar geen zorgen, want in deze serie stappen gaan we samen aan de slag om jouw eigen website te maken. We gaan kijken naar verschillende platformen om je website op te bouwen, een domeinnaam en hostingprovider kiezen, een sjabloon of ontwerp selecteren, content toevoegen en de website testen en eventueel aanpassen. Aan het einde van deze serie zal jouw website klaar zijn om gepubliceerd te worden op het internet. Met een Ervaren Webdesigner Uden krijg je ook antwoorden voor het laten maken van jouw website.

Hier de 7 tips

 1. Kies een platform om je website op te bouwen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals WordPress, Wix en Weebly. Kies een platform dat bij je behoeften en vaardigheden past.
 2. Kies een domeinnaam. Dit is het adres van je website op het internet. Probeer iets te kiezen dat makkelijk te onthouden is en relevant is voor de content van je website.
 3. Kies een hostingprovider. Dit is een bedrijf dat je website op een server plaatst, zodat het op het internet beschikbaar is. Er zijn verschillende hostingproviders beschikbaar, dus neem de tijd om de verschillende opties te vergelijken.
 4. Kies een sjabloon of ontwerp. Dit is de manier waarop je website eruit zal zien. Veel platformen bieden kant-en-klare sjablonen aan, maar je kunt ook een professioneel ontwerp laten maken.
 5. Voeg content toe aan je website. Dit kan tekst, afbeeldingen, video’s en andere media zijn. Zorg ervoor dat je content relevant is voor je doelgroep en goed geschreven is.
 6. Maak je website vindbaar met zoekmachineoptimalisatie (SEO). Dit betekent dat je ervoor zorgt dat je website goed gevonden kan worden door zoekmachines, zoals Google. Voeg relevante zoekwoorden toe aan je content en zorg ervoor dat je website gemakkelijk te navigeren is.
 7. Test je website en maak eventuele aanpassingen. Zorg ervoor dat alles goed werkt en dat je website er professioneel uitziet. Als je klaar bent, publiceer je website zodat het op het internet beschikbaar is.

Zo test je jouw eigen website

 1. Controleer of alle links goed werken. 
 2. Controleer de spelling en grammatica. 
 3. Test het formulier. Als je een contactformulier op je website hebt, zorg ervoor dat het werkt en dat je berichten kunt verzenden en ontvangen.
 4. Controleer de responsive design. Zorg ervoor dat je website goed werkt op verschillende apparaten, zoals computers, tablets en smartphones.
 5. Test de laadtijd. Zorg ervoor dat je website snel laadt.
 6. Test de navigatie. Zorg ervoor dat je website gemakkelijk te navigeren is en dat gebruikers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.
 7. Controleer de afbeeldingen. 

Hierboven heb je alles wat je nodig hebt om je eigen website te maken. Het kan soms overweldigend lijken om te beginnen, maar door stap voor stap te werken kun je een professionele website maken waar je trots op kunt zijn. Toch niet zeker over je eigen skills? Je kunt ook altijd een website laten maken.

Nieuwste over Ondernemerstips