Maak het jezelf eens wat minder moeilijk!

3 minuten leestijd

Als bedrijfseigenaar heb je het lang niet altijd makkelijk. Je moet, zeker wanneer je personeel hebt, zoveel zaken regelen dat je soms niet eens aan je eigen werk toekomt. Het wordt dus tijd om eens te kijken naar andere opties. Natuurlijk kun je iemand aannemen die gespecialiseerd is in planning en urenregistratie, maar wat nu als je een app kunt gebruiken om je personeelsplanning te maken? Dat scheelt je heel veel tijd, geld en ergernissen!

Hoe werkt zo’n app voor je personeelsplanning?

In de app zie je precies hoeveel mensen je op welke tijden nodig hebt én wie er beschikbaar is. Doordat de app direct wordt gekoppeld aan de urenregistratie hoef je geen aparte urenregistratie software meer aan te schaffen. Je ziet, tijdens het invullen van de planning, al direct hoeveel de inzet van je personeel je gaat kosten en hoeveel overuren er gemaakt worden. Je kunt de planning heel gemakkelijk met je mensen delen door een pushmelding en/of een mail te versturen. Zijn er nog wijzigingen, bijvoorbeeld door een zieke werknemer die toch niet kan komen werken, dan kun je dit heel gemakkelijk aanpassen. Je medewerkers krijgen dan een nieuwe pushmelding en iedereen is weer op de hoogte.

Je urenregistratie wordt foutloos met deze app

Doordat je vooraf iedere medewerker in het systeem zet met alle bijzonderheden erbij (Jan werkt 36 uur per week maar nooit op donderdagmiddag) kun je alleen nog de uren plannen waarvoor je medewerkers zijn aangenomen. Heb je te maken met mensen met een 0-uren contract dan kunnen ook deze mensen gemakkelijker worden ingepland. Doordat iedereen, van te voren, een pushmelding ontvangt is het voor iedere medewerker direct duidelijk wanneer er welke uren gewerkt moet worden.

Je hoeft geen moeilijke excel-sheets en urenbriefjes meer bij te houden, de app registreert alles direct en kan zelfs gekoppeld worden aan het loonsysteem. Alles wordt direct een stuk duidelijker, voor jou, maar ook voor je medewerkers.

Wat als je zelf niet op de locatie bent?

Je wilt natuurlijk wel zeker weten dat je medewerkers daadwerkelijk beginnen met werken als hun werktijden beginnen. Het is in veel gevallen niet mogelijk om altijd, als werkgever, op iedere locatie aanwezig te zijn. Je zult je medewerkers dus moeten vertrouwen. In veel gevallen kan dat prima, maar wat nu als je meer controle wilt?

Een inkloksysteem is dan een goed idee! Met een inkloksysteem kun je heel goed zien wie er wanneer is begonnen met werken én of dit inderdaad op tijd was. Het inklokken werkt heel gemakkelijk voor je personeel. Dit kan met een pincode, een vingerafdruk of een zgn. druppel.

Met al deze mogelijkheden en apps zorg je ervoor dat jij je eigen werk kunt blijven doen terwijl je personeelsplanning en je urenregistratie foutloos zijn. Je zult merken dat je enorm veel tijd kunt besparen. Waar ga je die tijd aan besteden?

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips