Zakelijk internet en telefonie: dit zijn de voordelen

4 minuten leestijd

Voor elke ondernemer is internet en telefonie belangrijk. Niet alleen om bereikbaar te zijn en te blijven voor potentiele klanten, maar ook steeds meer van ons werk gebeurt online. Je kan klanten sneller te woord staan door een snelle internetverbinding en wat te denken van een snel telefoontje na het versturen van een offerte. We kunnen, zakelijk gezien, niet zonder. In deze blog vertellen we jou de voordelen over zakelijk internet en telefonie.

Misschien ben jij al geboren in de tijd dat we allemaal thuis een computer hadden. Dan is internet net zo normaal voor jou als een televisie voor de oudere generatie. Maar er zijn ook zat ondernemers die steeds meer gebruikmaken van zakelijk internet en daarin hun eigen weg beginnen te vinden. Er was tenslotte een tijd dat we bij elkaar langs gingen om te onderhandelen. Nu gebeurt steeds meer online. En dat is natuurlijk een prachtige ontwikkeling. Maar: ben jij al goed voorbereid op het internettijdperk?

Veilig internetten

Internet wordt namelijk steeds beter. Deed je vroeger nog een kabel in een computer is het nu zakelijk gezien van groot belang dat je bereikbaar bent en blijft. Je kan als particulier kiezen voor internet, maar ook zakelijk. Als je een zakelijk abonnement afsluit krijg je vaak toegang tot extra snelle klantenservice. Juist omdat zij weten hoe belangrijk het is dat jouw website bijvoorbeeld in de lucht blijft. Verder is het ook belangrijk dat jouw internetverbinding is beveiligd. Bijvoorbeeld omdat mensen online bij jouw betalingen doen, of omdat je in jouw winkel werkt met een pinapparaat waar een internetverbinding nodig voor is. Vaak kan je een gewoon internetabonnement opschalen wanneer je onderneming groeit. Zo groeit een zakelijk internetabonnement gewoon met je mee.

Zakelijke telefonie

Je ziet natuurlijk steeds vaker dat een zakelijke mobiele telefonie wordt gecombineerd met op basis van een abonnement. Door dit te combineren kun je vaker een korting krijgen op het eindbedrag. Zo kun je ervoor zorgen dat alles op één abonnement is geregeld. En wist je dat je ieder kwartaal als ondernemer de kosten voor zakelijke telefonie van de winst van je onderneming mag aftrekken? Hierdoor houd je meer geld over.

Maar er is nog een voordeel aan zakelijke telefonie. Je kan namelijk op deze manier ook een zakelijk telefoonnummer creëren waardoor je tijdens kantoortijden bereikbaar kunt zijn, maar ook aan het einde van de werkdag de telefoon op stil kan zetten. Liever 24/7 bereikbaar zijn? Dan is dat uiteraard ook mogelijk met een zakelijk abonnement. Of kies ervoor om WhatsApp Business te installeren op je zakelijke telefoon. Zo combineer je het zakelijke telefoonnummer perfect met jouw internetverbinding. Bij WhatsApp voor bedrijven kun je namelijk extra opties instellen. Denk bijvoorbeeld aan automatische berichtjes wanneer je niet bereikbaar bent. Op deze manier kun jij privé en zakelijk gescheiden houden. En dat is voor elke ondernemer goed om te doen. Een telefoon die roodgloeiend staat is uiteraard een goed teken, maar het moet niet ten koste gaan van jou.

Houd privé en werk gescheiden

Zoals je hebt kunnen lezen is een zakelijk abonnement met telefonie en internet een goede manier om jouw onderneming op te schalen. Door te kiezen voor een zakelijk abonnement kun je een fiscaal voordeel krijgen en je houdt werk en privé beter gescheiden.

 

Nieuwste over Topondernemers