5 dingen die je moet weten over je groeiende zaak

3 minuten leestijd

 Wanneer je een eigen zaak hebt en je bent aan het groeien: gefeliciteerd! Natuurlijk is het geweldig dat de zaken goed gaan, maar het kan ook overweldigend zijn. Of je nou een webshop of een ‘normale’ zaak hebt, het groeiende aantal pakketten kan een probleem worden. Van een kleine kast op kantoor naar pallets vol met pakketten: deze groei is amper bij te houden. In plaats van alles zelf te doen, kan je het ook uitbesteden aan externe partijen. Maar hoe kan je dit het beste doen? En wat komt er nog meer kijken bij het groeien van een bedrijf? Wij vertellen het je!

Fulfilment

Fulfilment is het hele proces van het afhandelen van klantorders, pakketten opslaan, pakketten verzenden en alles daar tussenin. Wanneer je zaak groeit en het aantal bestellingen toeneemt, is het onmogelijk om het allemaal zelf te kunnen blijven doen. Door je fulfilment uit te besteden aan een extern bedrijf, houd je zelf meer tijd over voor de andere kanten van je zaak zoals marketing bijvoorbeeld.

Uitbesteding

Zoals we hierboven al genoemd hebben, is het uitbesteden van taken een belangrijk onderdeel van een groeiende zaak. Zeker wanneer je in je eentje bent begonnen met ondernemen en gewend bent om alles zelf te doen, kan het lastig zijn om dingen uit handen te geven. Zo voelt het misschien alsof je de controle kwijtraakt en de hoge standaard die je wil uitdragen niet volgehouden wordt. Toch is het belangrijk om anderen te kunnen vertrouwen, zodat je zelf tijd hebt voor andere dingen.

Rust nemen

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar probeer ook af en toe te stoppen met werken en rust te nemen. Zonder rust is er ook geen tijd om te kunnen genieten van het succes van je groeiende zaak, en dat is natuurlijk zonde.

Administratie

Hoe groter je zaak wordt, hoe meer financiële processen er om de hoek komen kijken. Als je op elke gewenst moment van de dag beschikt over werkelijke financiële gegevens zit je écht achter het stuur. Je bent dan echt in control om ter plekke beslissingen te nemen. Het beantwoorden van vragen als “Kunnen we deze klus aannemen?” of “Kunnen we het materiaal voorfinancieren?” is essentieel in tijden van groei en bij het aannemen van meer werk.

Nieuwste over Ondernemerstips