Kunnen meubelen de motivatie voor werk vergroten?

3 minuten leestijd

Misschien heb je het wel gemerkt, maar sinds we door de coronacrisis ineens allemaal een stuk meer thuiswerken, hecht je pas echt waarde aan het belang van een goede werkplek. Wanneer je kunt afreizen naar kantoor om daar je werk te doen, kun je je hoofd ook leegmaken als je teruggaat naar huis. Bij een verhoogde mate van thuiswerken kan dit mentaal erg zwaar zijn – hierover later meer. Als je van je home office een zo productief mogelijke plek wil maken, kan het dan helpen om kantoormeubelen aan te schaffen? Wij vertellen je alles.

Kantoormeubelen maken productiever

Kantoormeubelen kopen is een hele slimme optie wanneer je je productiviteit zou willen verhogen. Kantoormeubelen zijn niet voor niets ontworpen om zo praktisch mogelijk te dienen en jou te helpen in je werk. Heb je (nog) geen bureau in huis en werkje nu continu aan de eetkamertafel, dan kunnen we je sterk aanraden om toch over te gaan naar een bureau. Houd deze wel zo rustig mogelijk, dus voorkom dat er overal troep ligt. Een opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd.

person using laptop computer

Goede stoelen

Waarschijnlijk zit je op thuiswerkdagen urenlang achter je laptop, en om dat te doen van de keukenkruk is -uiteraard- niet heel erg bevorderend voor je focus. Overweeg dus om goede bureaustoelen aan te schaffen, die lekker zitten en jouw urenlang kunnen laten werken zonder dat je last krijgt van je postuur.

Kantooraccessoires

Wat ook erg bij kan dragen aan je productiviteit, is het gebruik van de juiste kantooraccessoires. Denk bijvoorbeeld aan fijne pennen en goede markers, om overzicht te brengen in wat je allemaal moet doen op een dag. Als je dit fysiek van een to-do lijst kunt afstrepen, worden opdrachten in je hoofd een stuk overzichtelijker en haalbaarder.

Kantoor versus thuis

We noemden het al even, maar wanneer je thuis gaat werken, is het veel moeilijker om onderscheid te blijven maken tussen de plek waar er gewerkt moet worden en waar je productief moet zijn, en de plek waar het tijd is om te ontspannen en lekker op de bank te liggen. Deze twee totaal verschillende plekken zijn ineens samengesmolten en dat kan zo nu en dan best pittig zijn. Onze thuiswerktip: plan vaste kantooruren voor jezelf in, en doe hierbuiten ook helemaal niets. Zo voorkom je dat je ook ’s avonds aan het werk gaat en jezelf uiteindelijk veel meer stress bezorgd.

Nieuwste over Ondernemerstips