Waar let een SEO specialist op tijdens het optimaliseren van een website?

4 minuten leestijd

Het algoritme van Google baseert de waarde van een website op meer dan 200 factoren. De SEO specialist dient deze factoren goed te kennen. Deze 200 factoren kunnen worden onderverdeeld in grofweg 3 onderdelen: technische SEO, SEO content en linkbuilding. Een SEO specialist monitort deze factoren nauwkeurig tijdens het optimaliseren van een website.

Daarbij is het landschap van de SEO is continu aan verandering onderhevig. Google update zijn algoritme meer dan 500 keer per jaar. Dit maakt dat factoren die op het ene moment belangrijk zijn, het volgende moment niet meer meewegen.

Onderling verband?

Zijn deze onderdelen allen even belangrijk? Dat is moeilijk te zeggen. Dit verschilt per website / branche. Doorgaans is het uitgangspunt dat de technische SEO en SEO content voorwaardelijk zijn voor een goede ranking. Het linkbuilden is de symbolische drijfveer en geeft je de autoriteit om hogerop te komen in de zoekresultaten.

Het is belangrijk om samenhang te creëren. Dit wordt gedaan door de website en de markt te toetsen op verschillende SEO factoren. De uitkomsten hiervan kunnen worden gegoten in een SEO strategie. Het is van belang om op een duurzame manier te werk te gaan, anders zullen we resultaten in de zoekmachines ook van korte duur zijn.

Eén van de opvallendste voordelen van SEO is het kunnen waarborgen van de continuïteit van een onderneming. Het is een enorm duurzame manier van marketing. Dit gegeven kan worden uitgebuit door de (omnichannel) marketing strategie hieromheen te bouwen.

De visie van een SEO specialist

Een SEO specialist maakt websites op de eerste plaats bruikbaar voor bezoekers, niet voor Google. Om dit te bewerkstelligen is het van belang dat de SEO specialist met vooraanstaande SEO software werkt.

De website dient te voldoen aan een hoge privacy- en security standaard (waar ook Google veel waarde aan hecht). Concreet mondt dit uit op snelle, gebruiksvriendelijke & binnen Google goed presterende websites. Gebruiksvriendelijkheid staat ook voor Google centraal. Het is immers hun doelstelling om de zoeker binnen Google zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Bij het optimaliseren van een website is het dus belangrijk ook de zoeker centraal te stellen. Geconcretiseerd: de SEO specialist versnelt de website op de eerste plaats voor de bezoeker, niet voor de zoekmachines. Het linkbuilding uitbesteden draait in eerste instantie om het verhogen van de naamsbekendheid en zijn volgens de richtlijnen van Google. De SEO content op de websites wordt gecreëerd voor de bezoekers, niet voor Google.

De toekomst van Google

Google wordt steeds slimmer. Het algoritme is, anno 2020, op het punt gekomen dat het zich steeds meer kan richten op de gebruikersvriendelijkheid. Mede door deze ontwikkeling werken de SEO trucs van de oude stempel niet (meer). Websites moeten zoekopdrachten beantwoorden, relevant zijn en tegelijkertijd een hoge gebruikerservaring leveren.

Succes in Google met een SEO specialist

Organisch succes behalen binnen Google is moeilijk. In de meeste branches zijn er veel concurrenten die jarenlang structureel aan de SEO werken. Om langdurig te profiteren van organisch resultaat is het van belang om dit gedeelte samen met een SEO specialist op te pakken.

Het zorgt, buiten de expertise rondom het organische gedeelte van Google, ook voor een stuk zekerheid. Google heeft richtlijnen waaraan een website moet voldoen. Het kan voorkomen dat er een penalty wordt gegeven aan websites die niet conform deze richtlijnen zijn opgesteld.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Internet Marketing