Klein kantoor? Zo richt je het handig in

3 minuten leestijd
man sitting in front of computer
Photo by Marc Mueller on Pexels.com

Last Updated on: 19th januari 2023, 10:15 am

Heb je een klein kantoor, dan wil je er alles aan doen om deze ruimte groter te laten lijken. Je kan niet altijd kiezen welk kantoor je wilt, maar om er toch je eigen plekje van te maken, moet je even bekijken hoe je deze ruimte wil inrichting. Door de juiste meubels te kiezen en goed na te denken over kleurgebruik en lichtinval, slaag je erin de ruimte optisch te vergroten. In dit artikel geven we je enkele tips om je kleine kantoor fijn in te richten.

Voldoende daglicht

Daglicht is essentieel in een gezonde levensstijl. Hoe meer daglicht je overdag opneemt, hoe beter je ‘s nachts zal slapen. Op kantoor zit in je in een omgeving met artificieel licht. Probeer toch voldoende natuurlijk licht naar binnen te halen, want dat is ook bevorderlijk voor je productiviteit. Hoe groter het raam in je kantoor, hoe beter. Vind je het heerlijk als het zonnetje binnen schijnt, maar kan je je beeldscherm dan niet meer lezen? Het is in de eerste plaats belangrijk om je computer zo op te stellen dat ie parallel staat met het raam. Misschien moet je er over nadenken om gordijnen te kopen? Rolgordijnen kunnen een goede oplossing zijn. Door te kiezen voor een semi-transparante stof komt er nog steeds daglicht binnen, maar weer je de sterke zonnestralen. Een andere optie voor op kantoor is lamellen installeren. Deze bestaan zowel in verticale als in horizontale exemplaren. PVC, hout en aluminium zijn de meest voorkomende materialen. Het voordeel van lamellen is dat je met het licht kan spelen. Je kan ze ofwel volledig sluiten of volledig openen of je kan gebruiken maken van de kantelfunctie waardoor het licht nog steeds deels binnen schijnt.

Het juiste meubilair

We hebben de neiging om een kantoor vol te proppen met kasten die we amper gebruiken. Deze kasten nemen veel plaats in én zijn overbodig, dus een absolute no go. Bedenk even of je wel een kast nodig hebt. Staan alle documenten op je computer, dan volstaat een eenvoudig klein kastje of zelfs plankje aan de muur om wat papieren en schrijfgerief weg te bergen. Daarnaast is een ergonomische bureaustoel een goede aankoop. Aangezien je de hele dag op die stoel zit, is het er maar beter eentje van goede kwaliteit die je geen rug- of nekpijn bezorgt. Kies bij voorkeur voor een stoel met verstelbare armleuningen en een extra ondersteuning voor de onderrug.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips