Kiezen van de beste ijsblokjesmachine

4 minuten leestijd

De zomer komt er weer aan! Dat betekent dat een gekoeld drankje of een lekker ijsje niet meer te missen is. Iedereen zoekt de verkoeling op verschillende manieren op. Jij als horeca onderneming moet hier natuurlijk ook op kunnen inspelen. Daarom is het belangrijk om te gaan voor verkoeling. Dit kan je bijvoorbeeld doen door jouw drankjes extra goed te koelen met een ijsblokjesmachine. Een ijsblokjesmachine is de perfecte mogelijkheid waar jij je gasten blij mee kunt maken tijdens de warme zomerdagen. Ben jij op zoek naar een machine? Dan kan je hieronder wat extra tips vinden voor het kiezen van de beste mogelijkheid!

Capaciteit

Om te beginnen zou je kunnen kijken naar de capaciteit van de ijsblokjesmachine. Hierbij kan je denken aan hoeveel ijsblokjes je denkt nodig te hebben per dag. Heb je een groot restaurant of hotel waarbij je continu ijsblokjes nodig hebt? Dan kan een machine met grotere capaciteit handiger zijn. Beschik je toch over een kleinere horeca onderneming? Dan is een kleinere ijsblokjesmachine natuurlijk ook niet verkeerd.

Type ijsblokjes

Waar je ook naar kunt kijken bij het kiezen van een ijsblokjesmachine is het type ijsblokjes dat uit deze machine kan komen. Zo zijn er verschillende vormen ijsblokjes die een machine kan produceren. Vaak hebben ze allemaal ook een eigen functie. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor:

  • Vierkante/kubusijsblokjes: Deze ijsblokjes worden vaak gebruikt voor het verkoelen van frisdranken of worden gebruikt voor mixdrankjes zoals cocktails. Dit zijn ook wel de meest voorkomende ijsblokjes die gebruikt worden in de horeca.
  • Schilferijs: Schilferijs wordt vaak gebruikt voor het goed houden van vervoerde goederen zoals vis. Maar ook wordt het vaak bij een buffet. Schilferijs kan ook zorgen voor een mooi display van eten en dat wordt hier vaak dus ook voor gebruikt!
  • Holle ijsblokjes: Holle ijsblokjes worden ook vaak gebruikt voor cocktails en frisdranken net als de vierkante ijsblokjes. Het voordeel hiervan is dat de ijsblokjes het drankje niet verdunnen. Zo blijft het drankje gekoeld, maar nog vol met smaak!

Zo zijn er verschillende ijsblokjes waar je voor kunt kiezen. Er zijn ook ijsblokjesmachines die beschikken over de mogelijkheid om meerdere vormen te kunnen produceren. Hierbij kan je natuurlijk ook nog kijken naar het formaat van de ijsblokjes. Ook dit kan een belangrijke rol spelen bij je keuze.

Display

Wat ook erg fijn kan zijn voor een ijsblokjesmachine is het display. Via het display kan je verschillende dingen regelen voor de manier waarop jouw ijsblokjes geproduceerd moeten worden. Je kunt het display bijvoorbeeld gebruiken voor de dikte van het ijs, maar ook voor het inlezen van bepaalde foutmeldingen. Misschien vind je dit niet nodig, dan zijn er natuurlijk ook mogelijkheden zonder display.

Budget

Als laatste wat een belangrijke rol bij je keuze kan spelen is het beschikbare budget. Ijsblokjesmachines zijn natuurlijk niet goedkoop en zijn ook wel een investering. Daarom is het belangrijk om te kijken naar het budget dat je hiervoor te besteden hebt. Je zult echter altijd wel een machine vinden die past binnen jouw budget.

Ijsblokjesmachines van HANOS SHOP

Op zoek naar een ijsblokjesmachine? Dan kan je hiervoor terecht bij hanosshop.com. Hier kan je een kijkje nemen in een groot assortiment met verschillende soorten ijsblokjesmachine. Kies uit grote merken als Select Cuisine, Hoshizaki, Scotsman en Hendi.

Nieuwste over Blog