5 tips voor het verduurzamen van jouw bedrijf

3 minuten leestijd

Steeds meer willen we ons leven verduurzamen. Ook jouw bedrijf is misschien wel aan verduurzaming toe. In dit artikel lees je precies hoe je dat in een paar makkelijke stappen kan ondernemen.

Ben je net gestart met je bedrijf of ben je al jaren bezig. Het maakt niet uit wanneer het gaat om verduurzaming. Zo is een duurzame onderneming iets dat past bij de hedendaagse realiteit. We leven in een wereld waarin we allemaal ons steentje moeten bijdragen. Van groene energie tot een efficiënt verwarmt kantoor. Maar ook karton en papier kunnen in veel gevallen de deur uit. Met de technologie komen we al heel ver. Voor meer tips lees je snel verder.

5 tips duurzamer bedrijf

Jij kan meer stappen dan je misschien al zet. In dit artikel lees je hoe je dat heel simpel kan doen.

Verlichting vernieuwen

Wist je dat er enorm veel loze energie verloren gaat aan verkeerde verlichting. Daarnaast is het bewezen dat veel werknemers slechter presteren wanneer er geen juiste verlichting in het kantoor is. Goede led en duurzame bedrijfsverlichting kan helpen bij het verduurzamen van jouw bedrijf. Denk ook aan bewegingssensoren en meer.

Efficiënt verwarmen

Wis je dat jij op afstand de temperatuur in je kantoor kan regelen. Wanneer jouw kantoorpand goed geïsoleerd is zal het gedurende de dag op een regelmatige temperatuur zijn. In de avond kan de verwarming uit. Op deze manier ga jij veel efficiënter om met de warmte en ook de energie.

Minder papier

Hoeveel papier wordt er dagelijks wel niet gebruikt bij jou op het kantoor. Wanneer jouw kantoor nog veel papier gebruikt ben je verkeerd bezig. Want er zijn zo veel mogelijkheden tegenwoordig om een papierloos kantoor te hebben. Verduurzaam je bedrijf net even wat slimmer.

Afval scheiden

Dit is een onderdeel dat nog het vaakst wordt vergeten van alle verduurzamingsmaatregelen die je kan nemen. Daarom staat hij bij ons er wel tussen. Want afval scheiden ook op het kantoor is zo enorm makkelijk. Je hoeft enkel een paar verschillende prullenbakken neer te zetten. Maak jouw werknemers er ook van bewust welk afval waarin moet zodat ze altijd goed blijven scheiden. Lees hier meer over afval scheiden.

Nieuwste over Blog