8 tips om je bedrijf beter te adverteren

3 minuten leestijd

Het kost tijd, geld en aandacht om je bedrijf zichtbaar te maken en laten blijven voor je klanten. Wij geven je hier enkele tips die er voor zullen zorgen dat zowel bestaande als nieuwe klanten je bedrijf weten te vinden.

  1. Gebruik social media

In de huidige tijd is dit onmisbaar: het inzetten van social media. Op Twitter, Instagram of Facebook adverteren: het moet tegenwoordig bijna wel als je relevant wil blijven. Het is vaak zelfs relevanter om via social media te adverteren dan via TV, omdat meer mensen vooral gebruik maken van deze kanalen. Ook kun je hierbij beter je doelgroep aanspreken.

  1. Laat van je horen

Dit heeft veel te maken met de tip hierboven: maar laat van je horen en wacht niet af tot klanten komen. Lok ze echt naar je bedrijf toe en steek veel tijd en energie in het goed promoten van je werk.

  1. Houd contact met oud-klanten

Investeer in contact met oude klanten. Bel eens op of ga langs en vraag hoe het gaat sinds het laatste project dat je samen hebt gedaan. Hiermee onderhoud je de relatie en vergroot je de kans op een nieuwe opdracht.

  1. Verras je bestaande klanten

Heb je een rustigere periode? Besteed je tijd dan nuttig. Bied je klanten bijvoorbeeld een gratis sessie aan waarin je kennis deelt, stuur een monster toe of start een kortingsactie voor een volgende opdracht.

  1. Sta open voor feedback

Een groot project gedaan? Een eerste opdracht afgerond? Evalueer het project én de samenwerking met je klant. Geef beide aan wat goed en minder goed ging. Met deze informatie kun je zowel het volgende project als je dienstverlening verbeteren.

  1. Blijf actueel op LinkedIn

Een professionele uitstraling vinden we belangrijk. Dus weg met kinderfoto’s en laat je zien met een professionele foto! Werk de informatie regelmatig bij en nodig nieuwe relaties uit om te linken. LinkedIn heeft net als facebook een goede tijdlijn functie. Het is handig om daarin zichtbaar te blijven met updates en ontwikkelingen.

  1. Zorg voor een up-to-date website

Als je er zelf geen tijd voor hebt, laat je helpen door een professional. Het is belangrijk om ook online een goede indruk te maken!

  1. Maak gebruik van ambasseurs

Hoe vaak maak jij reclame voor mensen in jouw netwerk? Vraag anderen om dat ook voor jou te doen. Dit kan door jouw updates te liken en te delen. Zo help je elkaar verder.

Nieuwste over Blog