Kinderen en fulltime werken, zo kan je het combineren

3 minuten leestijd

Zit jij in een situatie waarin het lastig is om voor je kinderen te zorgen en fulltime te werken? Er zijn zeker manieren om deze twee beter met elkaar te combineren. Lees er in deze blog meer over.

Wist je dat er heel veel mensen met dezelfde knoop in hun maag zitten. ‘Ik heb een goede baan, en die wil ik behouden. Maar ik heb ook kinderen, hoe moet ik hun de aandacht geven die ze verdienen?’ Dit zijn hele logische vragen. Want helaas is er niet meer tijd dan de tijd op de klok. Maar je kan door deze blog te lezen er toch achter komen dat er oplossingen zijn. Zo hebben wij 3 slimme tips onder elkaar gezet.

Wat is belangrijk?

Je wil ervoor zorgen dat je kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen, maar je wil er ook voor zorgen dat je jouw baan behoudt. Wij noemen dit het stellen van prioriteiten. Zo moet je kijken wat je het belangrijkste vindt. Hiervoor kan je het beste een lijstje maken. Begin bij wat je het belangrijkste vindt en ga zo door naar beneden. Nu je weet wat jij het liefste doet en wat voor jou het meest betekent kan je verder werken naar je doelen.

Neem een adempauze

Ja, ook jij hebt af en toe gewoon rust nodig. Je wil misschien wel fulltime werken, maar er zijn ook momenten dat je gewoon een vrije dag moet nemen. Helaas kan het zijn dat dit is wanneer de kinderen vrij zijn. Maar waarom laat je ze dan niet bij de BSO na schooltijd. Zo heb jij net even wat langer de rust en tijd voor jezelf. Volg een yogales in de stad en ga er lekker op uit.

Niemand is perfect

Wist je dat dit de grootste valkuil van de meeste mensen is. Veel mensen denken in perfectie. Want op social media zien we het perfecte plaatje, maar zo werkt het leven helemaal niet. Want niemand is perfect. Dus gooi alles over boord en vind uit wat voor jou werkt. Neem een coach in handen die je misschien goede tips kan geven. Wist jij dat veel meer Nederlanders tegenwoordig een coach benaderen. Bekijk hier een artikel erover.

 

 

Nieuwste over Blog