Inbraakbeveiliging? Zelfs de politie heeft moeite met deze bedrijfsdeur

4 minuten leestijd

Onlangs was er in de regio een inval van de politie in een bedrijfspand. De huurders van dit pand werden verdacht van drugscriminaliteit en de inval was onderdeel van een grote landelijke actie. De politie stuitte echter wel op een probleem toen ze zich toegang tot het pand probeerden te verschaffen: ze kregen de bedrijfsdeuren van het pand niet open. Uiteindelijk lukte dit wel, maar alleen dankzij de instructies van de fabrikant van dit type deur. 

Bedrijfspanden zijn regelmatig het doelwit voor inbrekers. Zeker 40% van alle ondernemers krijgt te maken met een inbraak of andere vorm van diefstal. Standaard bedrijfsdeuren zijn relatief gemakkelijk te openen wanneer deze niet extra zijn vergrendeld. Vooral overheaddeuren zijn vaak gemakkelijk op te tillen of te forceren van buitenaf. Afwijkende deurtypes, zoals een Compact deur van Rolflex, zorgt vaak al voor wat meer moeite bij het inbrekersgilde. Maar wat kunt u doen om inbraak te voorkomen, ook zonder dat u een nieuwe deur installeert?

1. Voorkom gelegenheidsdiefstal

Uw bedrijfsdeur staat open, er let even niemand op en weg is uw dure gereedschap of een deel van de voorraad. Als uw deuren niet onnodig geopend hoeven te worden of te lang open blijven staan, kunt u dit voorkomen.  Vrijwel alle automatische deuren kunnen worden uitgerust met een automatische sluiting, waardoor u voorkomt dat uw deur per ongeluk open blijft staan. 

Staat uw deur open omdat er anders te weinig licht in de ruimte is? Of omdat er veel mensen in een uit moeten lopen? In veel deuren, ook oudere, kunt u, vensters of een loopdeur laten inbouwen. 

2. Overheaddeuren altijd vergrendelen

Heeft u een traditionele overheaddeur die over rails omhoog en langs het plafond schuift, let dan extra op. Deze deuren zijn vrij gemakkelijk van buitenaf te openen. Zorg ervoor dat al uw overheaddeuren vergrendeld kunnen worden en wijs iemand aan die verantwoordelijk is voor het afsluiten ervan. Denk bij het installeren van een slot wel aan het beveiligen van de motor. Als de deur vergrendeld is, moet het onmogelijk zijn de motor te kunnen laten draaien om beschadigingen te voorkomen. 

3. Kies bij een nieuwe deur voor een inbraakveilige deur

Als u een nieuwe deur kiest, besteed dan extra  aandacht aan de veiligheid. De Compact vouwdeur is bijvoorbeeld standaard uitgerust met een antilift systeem. Het systeem, waarbij haken in de zijrails grijpen, zorgt ervoor dat de deur altijd beveiligd is tegen optillen vanaf de buitenkant. De deur hoeft niet handmatig te worden vergrendeld. Wel zo makkelijk, want zo kunt u niet vergeten om de deur op slot te doen. Uiteraard kan ook deze deur worden uitgerust met loopdeur, vensters en automatische tijdsluiting, evenals een snelloopmotor.  Dat zelfs de politie deze deur niet zomaar open krijgt geeft wel een indicatie van de inbraakveiligheid van deze deur.

Lees meer over deze en andere veiligheidsmaatregelen die de Compact vouwdeur biedt op www.rolflex.com.

Nieuwste over Ondernemerstips