De personeel urenregistratie nog makkelijker bijhouden?

4 minuten leestijd

Op dit moment krijgen we ontzettend veel vragen over de personeel urenregistratie. Veel bedrijven vragen zich af of het een goede keuze is om te investeren in een speciale software voor personeelsplanning. Met behulp van de personeelsplanning met Shiftbase kun je het jezelf als ondernemer echt een stuk simpeler maken. Maar is het deze software waard vraag je je af? Om hierachter te komen is het een goed idee om snel verder te lezen. In dit artikel laten wij je namelijk alles zien wat je moet weten over de voordelen van het gebruik van onze personeelsplanning oplossing!

Wat houdt personeel urenregistratie ook alweer in?

Voordat we ingaan op de vraag of het handig is om te kiezen voor de software voor personeelsplanning van Shiftbase is het verstandig om eerst even kort stil te staan bij de personeel urenregistratie. Zoals je in feite wel kan zien aan de term is personeel urenregistratie het proces van het registreren en bijhouden van de door gewerkte uren van jouw team. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Je kunt denken aan handmatige urenbriefjes, prikklokken maar natuurlijk ook aan elektronische tijdregistratiesystemen. Het doel van tijdregistratie is om nauwkeurig te registreren hoeveel uur iemand werkt. Dit is van cruciaal belang voor het bijhouden van de salarisadministratie en voor de naleving van de Arbeidswet.

Voordelen van de Shiftbase software

Een vraag die veel ondernemers zich terecht afvragen is of het handig is om gebruik te maken van een software voor personeelsplanning. Kies je ervoor om de personeel urenregistratie middels een dergelijke software bij te houden dan kan je erg veel tijd besparen. Je kan dankzij deze software alles op één centrale plaats bijhouden, zonder dat je hiervoor met Excel lijstjes of andere onhandige programma’s aan de haal hoeft te maken. Daar komt bij dat je dankzij onze software minder snel fouten maakt. Als leek is het nu eenmaal niet altijd even makkelijk om te zien waar je precies wat moet invullen om aan de regels te voldoen.

Een nadeel aan het uitbesteden is uiteraard wel dat het niet gratis is. Als kleinere ondernemer is het vaak dan ook niet de meest voor de hand liggende optie om voor te kiezen. Sta je echter aan het hoofd van een groter bedrijf dan is een software voor personeelsplanning de prijs meer dan waard door de vele voordelen die je hiermee zal ondervinden.

Maak het jezelf een stuk makkelijker

We hopen dat je dankzij dit artikel meer te weten bent gekomen over de voordelen van een software voor personeelsplanning voor jouw bedrijf. Zoals je wel hebt kunnen zien zitten hier echt ontzettend veel voordelen aan voor jou als ondernemer zijnde. Hoewel het altijd geld kost is het iets waar je jouw investering binnen no time weet uit kunt halen. Door de enorme tijdbesparing en de verminderde kans op fouten zorg je er immers voor dat het bijhouden van de personeelsregistratie een fluitje van een cent wordt. Dit is iets wat voor veel ondernemers als muziek in de oren zou moeten klinken.

Nieuwste over Blog