Dé tips om jouw kantooromgeving duivenvrij te houden

4 minuten leestijd

Duiven in de buurt van je kantoorpand zijn natuurlijk ontzettend vervelend. Duiven laten veel poep achter en de doordringende werking van de uitwerpselen zijn erg onaangenaam. Niet zo gek dat er zoveel mensen op zoek zijn naar manieren om duiven te verjagen. Maar duiven verjagen, hoe doe je dat eigenlijk? En waar moet je op letten als je voor eens en voor altijd van de overlast af wilt zijn? Om hier antwoord op te krijgen is het verstandig om snel verder te lezen. In dit artikel hebben we de belangrijkste tips en tricks namelijk voor jou op een rijtje gezet!

Zorg voor elektrische afweersystemen

Een van de beste investeringen die je maar kunt doen is kiezen voor een elektrisch afweersysteem voor duiven. Het klinkt wellicht wat extreem, maar dit zijn in feite niets meer dan speciale kastjes die een hoge piep uitstralen. Deze hoge piep is niet prettig voor het gehoor van de duif. Dankzij deze piep – die niet hoorbaar is voor het menselijk oor – zorg je er op een eenvoudige manier voor dat duiven een ander plekje zoeken om te gaan zitten. Plaats de kastjes op strategische plaatsen zoals fietsenstallingen of overdekte afvalplaatsen om een hoop overlast te voorkomen.

Maak gebruik van schitterende objecten

De volgende tip die je op kunt volgen als je jouw kantooromgeving duifvrij wilt houden is door wat meer schitterende objecten in de buurt te plaatsen. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan palen met reflecterende strips of aan Cd’s die je in de bomen ophangt. De schittering schrikt vogels af, met als gevolg dat ook de overlast van de duiven af zal nemen. Belangrijk is wel om te weten dat duiven na verloop van tijd kunnen wennen aan de schittering. Voor het beste resultaat is het dan ook verstandig om de schitterende objecten om de zoveel tijd eens op een andere plek neer te hangen.

Ruim afval zo snel mogelijk op en plaats duiven pinnen

De laatste en ook gelijk meest voordelige manier om van duiven af te komen is door afval zo snel mogelijk op te ruimen. Duiven komen net als andere dieren af op voedsel. Wanneer er geen voedsel in de buurt te vinden is dan is de kans groot dat ze een ander plekje zullen zoeken om rond te hangen. Door je afval weg te gooien en door alles goed af te sluiten middels containers verklein je de kans dat duiven jouw kantoorpand uitzoeken als potentiële voedselbron. Daarnaast is het wel zo fris, je moet nu eenmaal ook denken aan klanten die wellicht langskomen. Duiven slapen graag op harde ondergronden zoals gevelranden en kunnen alleen poepen als ze zitten. Dus het plaatsen van duiven pinnen is handig bij de panden om duiven geen landplaats te geven.

Jaag jij ook alle duiven weg?

We hopen dat je met deze handige tips en tricks zelfstandig aan de slag kunt om de duiven bij jou in buurt te verjagen. Door deze tips toe te passen is de kans groot dat de overlast van deze vogels tot het verleden behoort. Geen vervelende geluiden meer, geen gedoe met duivenpoep. Los van het feit dat je aanzienlijk wat overlast kunt voorkomen zorg je ook nog eens voor een nettere uitstraling van jouw kantoorpand. Wat kan je nog meer wensen als ondernemer zijnde?

Nieuwste over Blog