Hoe verduurzaam je je kantoor?

4 minuten leestijd

Last Updated on: 28th juli 2022, 02:19 pm

Duurzaamheid is tegenwoordig een veelbesproken thema. Dit is niet heel gek, want we weten tegenwoordig ook steeds beter wat goed is voor mens en milieu. Het liefste werkt iedereen hier natuurlijk aan mee, maar hoe doe je dit dan het beste? Hieronder lees je verschillende tips die je kunnen helpen bij het verduurzamen van je kantoor!

Tip 1: Afval scheiden

Een algemeen bekend aspect bij het duurzamer leven is het scheiden van afval. Dit zie je al bij veel mensen in het huishouden terugkomen. Ook op kantoren is dit een erg makkelijke manier om te verbeteren in de duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan een grotere prullenbak met meerdere vakken. Hier kun je het plastic weer in een andere bak gooien als het restafval. Hierdoor verbeter je al goed in de duurzaamheid.

Tip 2: Neem de juiste verlichting

Verlichting op een kantoor is erg belangrijk. Door de juiste verlichting, zal het personeel een betere productiviteit hebben. Dit wil je als werkgever natuurlijk het liefste. Wel wil je goede verlichting die ook nog eens goed is voor de duurzaamheid. Om daarvoor te zorgen, kun je het beste kiezen voor LED verlichting. Hierbij kun je LED TL armatuur laten installeren. Je bent dan voorzien van veel licht, die daarnaast ook nog eens duurzaam is. Ook kun je kiezen voor andere LED lampen.

Tip 3: Zonnepanelen

Je ontkomt er tegenwoordig niet aan om zonnepanelen tegen te komen. Zo zie je ze op veel woningen terugkomen, maar ook zeker bij bedrijven. Je kunt met gemak zonnepanelen bij je kantoor laten installeren. Hierdoor zorg je ervoor dat bijvoorbeeld de lampen gebruik kunnen maken van de opgewekte energie uit de zonnepanelen. Je bespaart op de lange termijn daarnaast ook nog eens kosten uit, dus kun je dat mooi weer investeren in andere dingen voor het bedrijf. 

Tip 4: Meer thuiswerken

Je ziet in deze tijd steeds meer dat mensen ook thuis werken. Dit is een goede manier om als bedrijf ook meer bezig te zijn met de duurzaamheid. Hierdoor hoeven de medewerkers namelijk niet meer de auto in te stappen om vervolgens naar de locatie te rijden. Natuurlijk ontkom je er soms niet aan om toch even naar kantoor te moeten. Op dat moment is het verstandig te gaan kijken naar elektrische auto’s. Deze zijn veel beter voor de duurzaamheid. Door elektrische auto’s voorkom je namelijk onnodige uitstoot van vuile stoffen. 

Tip 5: Apparaten uitschakelen

Op een kantoor wordt er nu eenmaal veel gebruikgemaakt van elektrische apparaten. Hierbij kun je denken aan computers, maar ook kopieerapparaten en koffiezetapparaten. Natuurlijk niet gek en zeker nodig op een kantoor. Hierbij is het wel belangrijk dat deze apparaten niet constant onnodig aanstaan. Wanneer de laatste werknemer naar huis gaat, is het beter dan alle apparaten dan ook uitstaan. Hierdoor voorkom je de onnodige stroomverbruik. Dit is zowel beter voor de duurzaamheid als de portemonnee. Probeer hier dus met het hele team op te letten, zodat je onnodig energieverbruik voorkomt en samen werkt aan een betere duurzaamheid.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog