Hoe je kunt werken aan een duurzaam kantoor

2 minuten leestijd

Last Updated on: 1st april 2021, 02:57 pm

Het hebben van een duurzaam kantoor is een selling point voor veel bedrijven. Het hebben ervan is echter veel belangrijker dan alleen een goed imago. Er zijn namelijk een hoop bedrijven en kantoren die gigantisch veel stroom en water verbruiken zonder dat dit echt noodzakelijk is. We vertellen je in dit artikel daarom graag hoe je kunt werken aan een duurzaam kantoor zonder gelijk de boel te moeten verbouwen.

Duurzame tips voor op kantoor

Er zijn talloze activiteiten die je samen met je collega’s kunt ondernemen om wat duurzamer te zijn. Zo zou je tijdens de lunch bijvoorbeeld fruit kunnen halen van een lokale boer. Vaak kun je hier voor een gereduceerd tarief eens per week het extra fruit ophalen. Goed voor de portemonnee, maar ook scheelt het aanzienlijk in de transportkosten.

Om stroomverbruik van de apparaten in de keuken te verminderen kun je ook aan die iets minder duidelijke opties denken, zoals bijvoorbeeld het tegengaan van kalk in het water. Je plaatst hiervoor een bijvoorbeeld een magnetische waterontharder op je waterleiding. Vanaf dat moment wordt de kalkvorming op je kantoor tegen gegaan. Hierdoor verbruiken je machines met water mogelijk minder stroom, bijvoorbeeld je waterkoker of vaatwasser. Op waterontharderlease.nl vind je hiervoor geschikte reviews om de juiste keuzes te maken. De amfa 4000 waterontharder wordt hier vergeleken met de Aquamag 7000. Zowel de prijs als de magnetische kracht wordt naast elkaar gelegd.

Andere goede opties voor het verminderen van de uitstoot van je kantoor zijn bijvoorbeeld het vervangen van de lampen en het gebruiken van een druiprek in de keuken. Het verminderen van kalk in je water is hiervoor natuurlijk een goede oplossing, maar er is ook niks mis met het doen van de ouderwetse afwas voor een paar kopjes.

Als je samen met je collega’s actief bezig bent met dit soort kleine aanpassingen verbruiken jullie samen op de lange termijn aanzienlijk minder stroom. Combineer je dit  met het uitkiezen van goed briefpapier en alle hiervoor beschikbare duurzame producten dan heb je binnen de kortste keren een duurzaam kantoor waar je niet alleen mee kunt adverteren, maar waar je ook nog eens bijdraagt aan een betere wereld.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips