Hoe duur is de gemiddelde website voor een bedrijf?

4 minuten leestijd

Last Updated on: 14th juli 2020, 12:30 pm

Voor ondernemers is het heel belangrijk om een professioneel ogende website te hebben: het is immers je visitekaartje. Zeker anno 2020 waarin websites vaker bezocht worden dan fysieke winkels, is het zaak dat de website van jouw onderneming of dienst er goed en verzorgd uitziet. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar wanneer je niet zo technisch bent aangelegd is het ook een mogelijkheid om dit uit handen te geven, bijvoorbeeld bij een professionele websitebouwer. Benieuwd hoeveel geld je hier ongeveer aan kwijt bent en wat de verklaring is voor het verschil in sommige kosten? Lees gauw verder, want wij sommen het voor je op.

 Een simpele WordPress website bij kleine webdesigners

Wanneer je zelfstandige webdesigners of zelf kleine webdesignbureaus benadert voor het ontwikkelen van een relatief simpele WordPress website die er professioneel uitziet, moet je ervan uitgaan dat dit ongeveer tussen de 1.250 en 4.000 euro gaat kosten. Dit is dus ongeveer waar je vanuit moet gaan als je een simpele, mooie en gebruiksvriendelijke website wil laten ontwikkelen.

Een groter professioneler bureau een website laten bouwen

Wanneer je op zoek bent naar website-experts die heel goed weten hoe een website van top tot teen in elkaar zit, dan kun je ervoor kiezen om ene wat groter bureau te benaderen. Dit zal iets duurder zijn dan bij zelfstandige webdesigners, houdt rekening met een kostenplaatje tussen de 2.500 en 5.000 euro. Dit is dus iets duurder, maar daar krijg je dan ook wel specialisten voor die heel secuur kunnen luisteren naar jouw wensen en verwachtingen.

Een complexe website

Voor complexere websites, zoals webshops of simpelweg websites waar veel content op moet passen, betaal je (helaas) een stuk meer. Dit is natuurlijk alleen nodig voor grote bedrijven, dus als ondernemer hoef je je hier geen zorgen over te maken. De prijzen van dit soort complexe websites variëren tussen de 10.000 en 100.000 euro.

Zelf een website bouwen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een website te ontwikkelen. Besef dan wel dat hier een heleboel kennis van zaken voor vereist zijn, dus je zult je goed in alle ins en outs moeten verdiepen. Het makkelijkst is om dit wel met wat hulp te doen, zodat jouw website er in ieder geval professioneel uit ziet. Bijvoorbeeld door een website te maken bij Jouwweb.

 

Alleen betalen voor het bouwen van een template

Een ervaren websitebouwer heeft in no-time een werkende website met template in elkaar gezet, zonder alle extraatjes nog toe te voegen. Dit is een relatief goedkope optie en biedt jou de mogelijkheid om zelf alle extra’s te installeren. Voor deze vorm van website-ontwikkeling zal je ongeveer tussen de 200 en 800 euro kwijt zijn.

 

Extra kosten

Naast kosten voor het reserveren van je domeinnaam (ongeveer 60 euro) zul je maandelijks ook een bedrag kwijt zijn aan je hosting partij. De kosten van hosting zullen ongeveer tussen de 5 en 35 euro per maand liggen, afhankelijk van hoe snel je wil dat je website functioneert. Bedenk wel dat een website je waarschijnlijk veel meer gaat opleveren uiteindelijk, en dat het dus de investering waard zal zijn.

 

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips