Wat is de beste autoverzekering voor ondernemers?

4 minuten leestijd

Je staat er misschien niet meteen bij stil, maar als je een auto hebt die je (ook) zakelijk gebruikt als ondernemer, dan moet je die (goed) verzekeren. Vooral als je afhankelijk bent van je auto om je werk uit te kunnen voeren, kun je het je niet veroorloven om wat voor reden zonder te komen zitten. Dus dat is zeker iets om op te letten als je een autoverzekering af gaat sluiten. Wat is nu dan de beste autoverzekering voor jou als ondernemer? Wij zetten ze voor je op een rijtje, hoef jij alleen nog te kiezen wat het beste bij jou past.

Waar let je als ondernemer op bij een autoverzekering?

Belangrijk is te bepalen waar je de auto voor gebruikt. Is de auto een wezenlijk onderdeel van je onderneming, dan is een zakelijke autoverzekering een must. Dit geldt als je je (bestel)auto gebruikt voor bijvoorbeeld:

  • koeriersdiensten
  • betaald vervoer van goederen of personen
  • autorijlessen.

Maar ook als je garagehouder bent of een leasebedrijf hebt, volstaat een particuliere verzekering niet.

Gebruik je je auto om zelf van A naar B te komen, ook als ondernemer. Dan kun je prima uit de voeten met een particuliere autoverzekering. Daarbij let je natuurlijk wel op onder andere de dekking, hoe schade afgehandeld wordt, of je recht hebt op een leenauto en voor hoeveel kilometers per jaar je verzekerd bent.

De laagste prijs: FBTO

De beste autoverzekering als het gaat om prijs, is FBTO. Dat geldt dan voor de basisverzekering, de WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) welke voor elke auto verplicht is. Daarnaast heb je bij FBTO de keuze uit WA-Plus (beperkt casco) en WA-Casco (all-risk), en diverse extra opties en aanvullende modules. Zo kun je een eigen risico instellen, een no-claimbeschermer en kiezen waar je bij eventuele schade je auto wil laten herstellen. Maar ook pechhulp (binnen én buiten Nederland), rechtsbijstand of inzittenden kun je meeverzekeren. Bovendien hoef je niet op te geven hoeveel kilometers je gaat rijden.

De meest complete: Inshared

Wil je zeker weten dat je alles verzekerd hebt? Dan is de autoverzekering van Inshared misschien wel de beste verzekering voor jou. Naast de drie standaard opties WA, WA beperkt casco en Allrisk, bieden ze nog een vierde variant: de WA beperkt casco EXTRA verzekering. Die zit qua premie en vergoedingen tussen beperkt casco en allrisk in. Daarnaast kun je inzittenden meeverzekeren en is er een optie voor pechhulp in Nederland of Europa. Bij Inshared betaal je naar hoeveel je rijdt, dus het aantal kilometers doet er hier wel toe.

De meest gekozen: OHRA

Als veel mensen het kiezen, moet het wel goed zijn, toch? Loop je langs een rij terrasjes, wil je ook het liefst daar zitten waar veel mensen zitten, en niet op een leeg terras. Dus, voor een verzekering kies je ook liever iets wat anderen al voor je getest hebben en waar ze tevreden over zijn. Voor autoverzekeringen is dat OHRA. Schade melden kun je doen in een app, handig en snel dus. Je no-claim korting kan hier oplopen tot 82%, dus als je altijd schadevrij rijdt, levert dat een besparing op! Ook hier is je premie afhankelijk van het aantal kilometers dat je rijdt. Ze hanteren ook de drie bekende pakketten, plus de opties voor ongevallen en schade inzittenden, no-claimkorting en er is een speciale optie voor gezinsauto’s.

Benieuwd welke autoverzekering nu echt het beste bij jou past? Bij verzekering-winkel.com vind je ze allemaal om te vergelijken, zodat je altijd de beste verzekering voor jou afsluit!

 

Nieuwste over Ondernemerstips