Het nut van een VPN voor Ondernemers

3 minuten leestijd

Wat als iemand op straat je tegenhoudt en je alles weet te vertellen over jouw familie, je werk, je vrienden, je interesses, je persoonlijke gegevens en je bedrijfsgegevens? Mening mens zou enorm schrikken. De kans dat het je overkomt is klein, maar heb je er wel eens bij stil gestaan hoeveel data er van jou en jouw bedrijf online verspreidt ligt? Is het antwoord nee? Dan raad ik je aan om verder te lezen. In dit blog leg ik alles uit over het nut van een VPN en de voordelen.

Wat is een VPN?
VPN staat voor Virtual Private Network. Dit netwerk is er specifiek op ontworpen om jouw gegevens en surfgedrag te versleutelen en te anonimiseren. Een VPN zorgt ervoor dat jouw ip adres anoniem blijft. Met deze software kan je op elke moment van de dag je op een geografisch andere locatie bevinden. Het IP-adres neemt ook de vorm aan van deze locatie waardoor jouw daadwerkelijke locatie altijd afgeschermd blijft. Steeds meer mensen gebruiken een VPN en met goede redenen.

Wist jij namelijk al dat grote bedrijven zoals Google persoonlijke digitale dossiers opmaken van alles wat je liked, deelt maar ook bekijkt. Elke virtuele beweging die jij op het internet maakt wordt makkelijk getraceerd. Vervolgens wordt deze data gebruikt om marketing- en advertentiebureaus te verleiden tot advertentieaankopen bij bijvoorbeeld Facebook.

Daarnaast blokkeren VPN’s kwaadaardige websites. Deze websites bevatten vaak malware waarmee hackers je kunnen traceren of schade kunnen aanrichten aan je apparaat. Doordat de VPN-advertenties blokkeert heb je minder kans op schadelijke software.

Het nut van een VPN voor ondernemers
Ten eerste is er een vrij praktische reden waarom je als ondernemer een VPN zou willen. Volgens de AVG (Algemene Verordening Gegevens) ben je verplicht om de veiligheid en privacy van jezelf maar ook die van jouw klanten te waarborgen. Met een VPN in combinatie met HTTPS op je domein ben je als ondernemer dubbel versleuteld en verklein je de kans op ernstige datalekken.

Daarnaast hebben goede VPN-providers in hun beleid vermeldt dat ze alle inkomende informatie van gebruikers zullen negeren. Deze gegevens worden dus niet opgeslagen. Waar dat wel kan en mag bij verschillende internetproviders. Internetproviders kunnen dankzij een VPN niet meer zien waar jij bent geweest online. Let er wel op dat wanneer je ingelogd bent met een Googleaccount en je de VPN hebt aangezet, Google nog steeds gegevens kan opslaan.

VPNNederland is een veilig en betrouwbare virtual private network provider die al maandelijkse pakketten aanbiedt voor slechts €1.99. Meld je als ondernemer aan voor de tijdelijke gratis VPN deal. Daarnaast bieden ze op hun website alle informatie die je nodig hebt bij het aanschaffen en verkrijgen van een VPN. Krijg de beste tips over veilig internetten op vpnnederland.nl.

Nieuwste over Ondernemerstips