Serverkast; netjes en overzichtelijk met behulp van 19 inch accessoires

2 minuten leestijd

Voor het installeren van een netwerk binnen een bedrijf, organisatie of overheidsinstelling zijn veel aansluitpunten voor het internet benodigd. Een serverkast wordt gebruikt als het centrale punt voor een netwerk. Alle UTP bekabeling en het benodigde netwerkapparatuur wordt hierin veilig opgeborgen. Om alles netjes en gestructureerd te kunnen plaatsen wordt gebruikt gemaakt van accessoires. Deze hulpmiddel zijn voorzien van 19 inch montageprofielen en eenvoudig in een serverkast te monteren.

Apparatuur plaatsen met behulp van 19 inch accessoires

Een serverkast is voorzien van vier 19 inch profielen, twee voor en twee achter. Deze profielen bieden de mogelijkheid om 19 inch accessoires te monteren in een serverkast. 19 inch accessoires zijn hulpmiddelen geschikt voor het netjes en gestructureerd monteren van UTP bekabeling en apparatuur die benodigd zijn voor het netwerk.

Een 19 inch legbord kan gebruikt worden voor het plaatsen van een modem of een UPS in een serverkast. 19 inch stekkerdozen kunnen gemonteerd worden om de serverkast te voorzien van een gewenste stroompunt en ventilatoren met 19 inch montageprofielen zorgen voor een optimale luchtstroom.

Een 19 inch profiel bestaat uit een hoogte die wordt aangeduid in het aantal hoogte eenheden (U). Een 18HE serverkast biedt de mogelijkheid om achttien 19 inch accessoires met een hoogte van 1HE te monteren. Er wordt geadviseerd niet alle hoogte eenheden te gebruiken maar enkele hoogte eenheden open te houden om een optimale luchtstroom te behouden. Kies daarom altijd voor een hogere serverkast om de luchtstroom te kunnen reguleren en de groei van het netwerk op te vangen.

Accessoires voor het monteren van UTP bekabeling in een serverkast

Naast het installeren van diverse apparatuur wordt ook UTP bekabeling afgemonteerd in een serverkast. Via de bestaande kabeldoorvoer is het vrij eenvoudig om alle kabels in een serverkast te plaatsen. Met behulp van kabelmanagement hangen de kabels niet los, maar worden ze netjes bij elkaar gebonden. Het patchpaneel biedt de mogelijkheid om UTP kabels af te monteren en te coderen. Door elke werkplek te voorzien van een code kan bij storing eenvoudig de juiste UTP kabel in de serverkast getest worden.

Netwerk benodigdheden gestructureerd en netjes afmonteren in een serverkast biedt overzicht bij onderhoud en storing en maakt het heel eenvoudig een netwerk uit te breiden.

Nieuwste over Blog