Het kantoor verduurzamen!

3 minuten leestijd

Last Updated on: 18th november 2022, 03:27 pm

Duurzaamheid is een steeds belangrijker begrip. Niet alleen is het belangrijk om steeds te verduurzamen, maar klanten zien het ook graag. Klanten kunnen dit terug zien in de producten, maar ook op het kantoor. Bij veel bedrijven komen klanten op bezoek, om de mogelijkheden te bespreken. Het kan dan goed zijn, om de klant te laten zien hoe duurzaam het kantoor is ingericht. Maar hoe zorg je voor een duurzaam kantoor? Deze blog geeft jou de tips, hoe jij het kantoor duurzaam kan inrichten!

Koffiepauze

De koffiepauze, misschien wel een van de leukste en gezelligste momenten op de dag. Vroeger werd tijdens een koffiepauze weinig de nadruk gelegd op duurzaamheid. De laatste jaren zie je grote veranderingen in dit concept. Op te verduurzamen tijdens de koffiepauze kun je beginnen bij de bekers. Je kunt kiezen voor papieren bekers in plaats van plastic bekers. Om nog verder te verduurzamen kun je ook kiezen voor geen bekers meer op kantoor. Iedereen zal dan de koffie vanuit de een mok drinken. Het afval wordt dan gereduceerd, omdat je de mok kunt afwassen. Naast de koffiebekers kun je ook kijken naar de koffie zelf. Kies voor koffie die bekend staat om het fair trade keurmerk.

Duurzaam kantoormeubilair

Als bedrijf kun je er voor kiezen om duurzaam kantoormeubilair aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld door meubilair aan te schaffen van het materiaal bamboe. Duurzaam kantoormeubilair kan duurder zijn, maar zal hoogstwaarschijnlijk ook langer meegaan. Naast een meubelstuk van een duurzaam materiaal, kun je ook voor een tweedehands meubelstuk kiezen. Je kunt bijvoorbeeld een gebruikt bankstel kiezen. Het is mogelijk om het bankstel te stofferen. Door een bankstel te stofferen breng je het oude meubelstuk in een nieuw jasje. Ook kun je kiezen voor een leuke bank hoes. Door gebruik te maken van een beschermhoes voor de bank bescherm je niet alleen de bank tegen nare geuren of vlekken, maar kun je ook de kleur van de bank aanpassen.

Duurzaam papier

Je kunt als bedrijf overstappen op duurzaam papier. Papier wordt gemaakt van hout. Om hout te krijgen zullen bomen moeten worden gekapt. Dit proces is niet duurzaam. Het is ook mogelijk om papier te halen van cellulose. Cellulose is hout dat gewonnen wordt uit productiebossen. Door te kiezen voor papier van cellulose deel je niet mee aan proces voor het kappen van landbouwgrond.

Afvalscheiding

Afvalscheiding, misschien wel een van de meest bekende manieren om te verduurzamen. Bij het scheiden van afval kun je kiezen voor een afvalstation met verschillende mogelijkheden tot het sorteren van het afval. Zo kun je afval onder andere scheiden op glas, papier, groente en fruit en restafval.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips