Thuiswerken, ondernemen en internet

4 minuten leestijd
a man in gray suit using his laptop
Photo by Edmond Dantès on Pexels.com

Als ondernemer ben je continu bezig met allerlei zaken. Je bent bezig met de balans tussen je privéleven en je zaak, je bent bezig met beide verbeteren, kennis op te doen om dat te kunnen realiseren en ga zo maar door. Kortom; genoeg aan je hoofd om een leven mee te vullen. Als ondernemer denk je dan ook dat je hier vaak alleen voor staat. Dat klopt natuurlijk totaal niet. Er zijn genoeg mensen die bereid zijn om je te helpen met allerlei zaken. Wij zijn dan in dit geval ‘genoeg mensen’ en het internet is dan in dit geval ‘allerlei zaken’. Wij loodsen je in deze blog door alles dat je moet weten over internet en ondernemer zijn. We gaan door verschillende abonnementen heen, bespreken de ins and outs en mogelijk het kostenplaatje. Je krijgt het dus allemaal te horen in deze blog, spannend toch?

Type internet

Tegenwoordig gaan allerlei technische ontwikkelingen zo snel, je weet meestal niet eens meer wat je allemaal in huis hebt en hoe dingen werken. Jammer, maar wel begrijpelijk. Het is daarom ook eens goed om eerst te kijken naar wat voor type internet je hebt en wat je wil. Heb ik glasvezel? Is een veelgestelde vraag bij veel mensen en dat is niet gek. Vooral als je hier bent komen wonen en je hier niets van hebt meegekregen is dat een hele begrijpelijke vraag. Ook in een kantoorpand kan dit natuurlijk gebeuren. Gelukkig kun je er met een kleine check meestal al heel snel achter komen. Je kunt daarom gebruik maken van meer technologie om achter de technologie te komen waar jij mogelijk gebruik van wil maken. 

Wat wil je?

Dan is het even de tijd om jezelf de vraag te stellen die belangrijk is voor de toekomst: ‘Wat wil je?’. Wil jij glasvezel internet voor de meest optimale snelheid voor zakelijk en privé gebruik? Wil je dit op een apart kantoor? Wil je dit in huis en is hier toevallig ook je kantoor gevestigd? Het is allemaal mogelijk en je moet het allemaal in overweging nemen. Daarnaast moet je kijken of het überhaupt wel mogelijk is op de plek waar je je bevindt. Ook als je er achter bent gekomen dat je graag glasvezel wil, heb je nog genoeg om keuzes over te maken. Zo zul je moeten denken aan de pakketten die je mogelijk wil en ga zo maar door; denk er eens rustig over na en lees je goed in op de sites waar er glasvezel wordt aangeboden. 

Kosten

Kijk ook eens goed en kritisch naar de kosten van de dingen die je op het oog hebt. Neem overigens ook mee in je overweging dat je het wellicht fiscale voordelen oplevert als je het op de zaak zet als dat mag en kan. Neem het hele kostenplaatje mee en houdt natuurlijk in je achterhoofd dat het het werk vele malen fijner gaat maken. Laat je ook vooral niet geheel door de kosten leiden, er zijn belangrijkere dingen. 

Nieuwste over Blog