Groeien met je bedrijf: voor welke diensten kun je hulp inschakelen?

3 minuten leestijd

Het is slim om binnen je bedrijf bepaalde taken uit te besteden. Dit kan namelijk bijdragen aan de groei van je bedrijf: schakel de hulp in voor diensten waar je zelf te weinig verstand van hebt. Er zijn allerlei externe aanbieders van online diensten te vinden, die je hier graag bij op weg helpen. Waar je aan kunt denken? Dat leggen we je uit in dit artikel.

Aanvraag van subsidies

Je hebt in je netwerk misschien wel eens gehoord dat mensen zich ermee bezighouden: het regelen van subsidies. Zeker als je hier zelf weinig of geen verstand van hebt, doe je hier goed aan. Er zijn mogelijk namelijk meer subsidies te vinden dan je vooraf denkt! Je kunt ze onmogelijk allemaal kennen. Om een voorbeeld te noemen: WBSO voor mkb in de innovatieve of technische sector. Hier past tevens de Innovatiebox bij, waar je mogelijkerwijs recht op hebt. Met het juiste uitzoekwerk kom je erachter! Ook ben je er met de hulp van experts zeker van dat het op de juiste manier wordt geregeld. Daar heb je alleen maar profijt van!

Boekhouding

In het financiële spectrum is een andere dienst waar je hulp bij kunt vragen het boekhouden. Hoe groter je bedrijf groeit, hoe serieuzer de boekhouding wordt. Waar het je eerst misschien nog wel lukte om zelf de aangiftes bij de belastingdienst te verzorgen, wordt het verhaal op den duur ingewikkelder en gaat het je veel tijd kosten. Daarom is het de overweging waard om dit te laten doen door een professional. Ga op zoek naar een boekhouder die bij je past en laat je deze financiële zorg uit handen nemen.

Klantenservice

Een belangrijk onderdeel binnen je bedrijf is de klantenservice. Of dit nu bijvoorbeeld online is via een chatprogramma of fysiek op evenementen: het is altijd nodig om je klanten goed te woord te kunnen staan. Voorkom dat je hier zelf al je tijd in stopt. Het is een tijdrovende klus, die je vrij eenvoudig uit kunt besteden. Huur er bijvoorbeeld een goede freelancer voor in!

Verzorging van content

Ook de content telt mee. Dit kan op allerlei vlakken zijn. Denk aan een website die logisch in elkaar steekt, goede fotografie van je product of locatie, kwalitatieve berichten op social media en fysieke content in de vorm van bijvoorbeeld posters. Stel het liefst een kleine groep van verschillende freelancers samen die hiermee aan de slag kunnen gaan. Misschien kunnen ze dit zelfs in groepsverband doen, om alles netjes op elkaar af te stemmen. Om het helemaal goed in banen te leiden, zorg je ook voor een projectmanager die hier het overzicht over houdt. Zo heb je overal aan gedacht!

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips