5 redenen om te kiezen voor een ergonomische bureaustoel

4 minuten leestijd
ergonomische bureaustoel

Een stoel speciaal ontworpen naar het menselijke lichaam. Een ergonomische bureaustoel biedt de juiste ondersteuning en daarnaast voldoende bewegingsvrijheid. Vaak zitten we uren onafgebroken achter onze computer wat vaak gebeurt in een houding met een gebogen rug en gekromde schouders. Het nog even snel doorwerken kan een averechts effect hebben op onze productiviteit, doordat onze hersenen te maken krijgen met concentratiestoornissen. Goed, te veel en te lang zitten blijkt nadelig voor onze gezondheid, maar toch willen we graag ons werk gedaan hebben. Een ergonomische bureaustoel heeft vanuit verschillende invalshoeken voordelen. We vertellen het je graag hieronder.

#1 Productiviteit neem toe

Doordat je met een ergonomische bureaustoel kunt profiteren van een goede zithouding, belast je zo min mogelijk je rug- en nekspieren. Wanneer je voor een langere tijd met een verkeerde houding werkt, ben je op den duur een stuk minder productief. Om goed op je bureaustoel te zitten, moet je ten eerste het gehele zitvlak van je stoel gebruiken. Zet vervolgens je voeten plat op de grond en zorg dat je benen een hoek van 90 graden kunnen maken.

#2 Het biedt comfort

Een juiste houding heeft niet alleen effect op de belasting van je spieren, maar het bied ook comfort gedurende de werkdag. Een ergonomische bureaustoel is namelijk speciaal ontworpen waarbij er gekeken is naar de juiste houding van het lichaam. Hierdoor kun je vaak met gemak voor een langere tijd op de stoel zitten, dit uiteraard met de nodige beweging tussendoor.

#3 Ieder budget beschikbaar

Vaak wordt er bij de keuze van een bureaustoel meteen gekeken naar de prijsklasse. Je wilt het liefst een stoel die de juiste ondersteuning biedt, maar waaraan je niet een heel maandsalaris kwijt bent. Een ergonomische bureaustoel hoeft niet per se duurder te zijn dan een gewone stoel, maar biedt wel dat extra steuntje support. Het is hierbij goed om te beseffen dat je zuinig moet zijn met  je lichaam, waardoor je best een beetje mag investeren in je fysieke gezondheid. Een goede tip is om regelmatig de aanbiedingen in de gaten te houden om zo voor een goede prijs een fijne stoel te kunnen aanschaffen.

#4 Verbeteren van doorbloeding

Het is niet voor niks dat we overal lezen dat we in onze huidige samenleving te veel zitten. Het heeft namelijk veel nadelige gevolgen voor ons lichaam. Helaas kunnen we er niet altijd onderuit. Wanneer we ergens moeten wachten, zoeken we vaak als eerst een zitplekje op. Dat is voor af en toe prima, maar niet als je ook nog een zittend beroep hebt. Wanneer je tijdens je werk op een verkeerde bureaustoel zit, dan kunnen je bloedvaten in je benen benauwen. Met als gevolg een slechte doorbloeding van je benen. Hierdoor kun je last krijgen van koude voeten en op den duur minder gevoel in je benen.

#5 Het vermindert stress

Wanneer je de dag begint op een goede bureaustoel, heeft dit veel positieve effecten op de rest van je dag. Wanneer je het gevoel hebt dat je lekker zit, zul je minder snel afgeleid worden. Met een comfortabele zithouding ben je productiever en krijg je meer gedaan op je dag. Het gevoel dat we goed bezig zijn heeft ook directe invloed op ons stressniveau. Wij Nederlanders willen altijd graag meer en het liefst nu. Alles wat kan bijdragen aan de vermindering van ons stressniveau is mooi meegenomen.

Nieuwste over Blog