/

Goede redenen om een online bedrijf te starten

3 minuten leestijd

Fysieke winkels spelen een belangrijke rol in de totale winkelervaring. Het versterkt het positieve gevoel dat consumenten hebben bij een merk en maakt van winkelen een meer menselijke activiteit – in plaats van het simpelweg kopen van producten.

Toch lijkt een fysieke winkel alleen niet langer genoeg te zijn om het optimale uit jouw onderneming te halen. De uitbraak van COVID-19 benadrukte nog eens de toegevoegde waarde van e-commerce, maar ook de cijfers aan het begin van dit jaar logen er niet om: waar voor fysieke retail een groei van 3% werd voorspeld, verwachtte ING een groei van maar liefst 20% voor ondernemingen die zowel offline als online verkoop aanbieden aan hun klanten.

Webshop opzetten

Het opzetten van een webshop biedt niet alleen tijdens de Coronacrisis veel voordelen, maar ook in de toekomst, zeker als je bij het opzetten van een webshop gebruik maakt van een omnichannel oplossing. We zetten een aantal online ondernemen voordelen onder elkaar en geven je meteen een paar tips om het maximale uit jouw online onderneming te halen.

Niet gebonden aan tijd

Een online programma of cursus loopt 24/7 door. Dit betekent dat je online bedrijf altijd doorloopt. Ook op momenten wanneer je niet aan het werk bent. Wanneer je als online ondernemer op vakantie, een dagje weg of ziek op bed ligt. Wanneer je je diensten online gaat aanbieden, houd je meer tijd over. Je online training of programma bouwen is een behoorlijke tijdinvestering, maar na lancering kun je het telkens weer opnieuw verkopen zonder dat het extra tijd kost. Misschien dat je je online programma af en toe bijschaaft of aanvult met nieuwe content, maar de tijd die je hieraan besteedt, staat niet in verhouding met de omzet die je genereert met je online cursus of programma. Je gaat dus (meer) geld verdienen, zonder dat het extra tijd kost.

Meer klanten

Doordat je als online ondernemer niet gebonden bent aan locatie en tijd, kun je veel meer klanten helpen met jouw expertise. Je werkt niet meer alleen regionaal, maar je breidt je klantenbestand landelijk uit. Daarnaast kun je veel meer klanten helpen, omdat een extra klant jou geen of nauwelijks extra tijd kost. Een online programma of online cursus maakt dit mogelijk.

Personalisatie van producten

De mogelijkheden van e-commerce zijn vrijwel onuitputtelijk. Eén van de nieuwste ontwikkelingen is het personaliseren van producten. Met name schoenen en kleding lonen zich hier uitstekend voor, maar ook bij food-webshops kun je als consument steeds vaker aangeven met welke ingrediënten ja jouw eten wilt ontvangen. Ook kom je tegenwoordig steeds vaker webshops op abonnementsbasis tegen, denk bijvoorbeeld aan Spotify of Netflix. Deze vorm van ‘Pay as You Go’-abonnementen geven de webshops in ieder geval garantie op een stabiele cashflow, maar vereist vaak wel een groot aantal abonnees. 

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Internet Marketing